AKP'li Metiner 'bozkurt' işaretine mi gönderme yaptı? 'Kafir ve müşrik atalarının değerlerini kutsallaştırmaya çalışıyorlar...'

Avusturya maçındaki 'bozkurt'lu sevinci sebebiyle UEFA'dan ceza alan Merih Demiral gündemdeki yerini korurken; AKP'li Mehmet Metiner'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

AKP'li Metiner 'bozkurt' işaretine mi gönderme yaptı? 'Kafir ve müşrik atalarının değerlerini kutsallaştırmaya çalışıyorlar...'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.07.2024 - 13:38

Milli futbolcu Merih Demiral'a Avusturya maçında yaptığı sevinç işareti nedeniyle UEFA tarafından ceza verilmesi nedeniyle başlayan "bozkurt" tartışmaları devam ederken, eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

"Modern cahiliye insanları da en eski atalarının ayak izlerini takip ediyorlar. O kafir ve müşrik atalarının değerlerini ve mitlerini kutsallaştırıcı bir inanca dönüştürmeye çalışıyorlar" diyen Metiner, "Akidemizle bağdaşmayan tüm inanışlar, mitler benim kutsallarım arasında asla bulunamaz, tersine ayaklarımın altında olur, vesselam" ifadelerini kullandı. 

"MODERN CAHİLİYE İNSANLARI EN ESKİ ATALARININ AYAK İZLERİNİ TAKİP EDİYORLAR"

Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Cahiliye insanları Hz. Peygambere (s) itiraz ederlerken 'atalarının dini'ne vurgu yaparlardı. 'Biz atalarımızın izinden gideriz!' derlerdi. Oysa o ataları puta tapan müşriklerden ibaretti.

Şimdilerde modern cahiliye insanları da en eski atalarının ayak izlerini takip ediyorlar. O kafir ve müşrik atalarının değerlerini ve mitlerini kutsallaştırıcı bir inanca dönüştürmeye çalışıyorlar.

Akidemize cahiliye pisliğinin bulaşmasına zinhar izin vermemeliyiz."

Metiner, paylaşımına yorum yapan bir takipçisine verdiği yanıtta da "Akidemizle bağdaşmayan tüm inanışlar, mitler benim kutsallarım arasında asla bulunamaz, tersine ayaklarımın altında olur, vesselam" ifadelerini kullandı. 

METİNER'DEN İKİNCİ PAYLAŞIM: SEN NE KADAR TÜRK İSEN BİR BAŞKASI DA O KADAR KÜRT'TÜR

Mehmet Metiner, bir önceki paylaşımının gündem olmasının ardından başka bir paylaşımda daha bulundu.

AKP'li Metiner'in paylaşımı şu şekilde:

NE AYNIYIZ, NE GAYRI 

HEM AYNIYIZ HEM GAYRI!

BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ!

Etnik milliyetçilikleri kızıştırarak veya yarıştırarak varacağımız yer, hiç birimizi mutlu etmeyecek yer olacaktır. 

Ülkemizi  içine doğduğumuz ve aslında hiç birimize sırf içine doğduğumuz için şeref veya üstünlük katmayan o etnik-ırksal  aidiyetlerimizle övünüp böbürlendiğimiz eski Türkiye’ye döndürmeye çalışırsak, devletimizin bekasına ve milletimizin birliğine en büyük zararı verenlerden oluruz.

Devlet ve millet tasavvurumuzu her türlü ırksal, kan ve soy-sopçu anlayışlardan arındırmadığımız sürece tarih sahnesine güçlü bir devlet ve millet olarak yeniden çıkamayız.

Tersine kendi içinde birbirini tüketen bir toplum olmaktan öteye geçemeyiz.

Sen ne kadar Türk isen bir başkası da o kadar Kürt’tür, Arap’tır, Laz’dır, Çerkes’dir, Zaza’dır vs… Ve herkesi farklılıklarıyla olduğu gibi kabul eden bir Türkiye olduğumuzu unutmayacağız.

Türkiye’nin büyüklüğü de gücü de bu farklılığından geliyor.

Farklılıkları teke indirgemeye çalıştığınız anda, dahası ve en önemlisi kendin için istediğini başkası için de istemediğiniz anda, başka unsurların milliyetçiliklerine de kapı aralamış olursunuz.

O yüzden Reis’in AK Parti’mizin şahsında Türkiye’nin mottosuna dönüştürdüğü şu anlayışı herkes/hepimiz sahiplenmeliyiz:

“Biz farklılıklarımızla birlikte Türkiye’yiz!”

Ne aynıyız ne gayrı,

Hem aynıyız hem gayrı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon