AKP'li Esenler Belediyesi borcu arsa ile kapatmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) borçlarını ödeyin” sözleri sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti.

AKP'li Esenler Belediyesi borcu arsa ile kapatmış
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.08.2024 - 10:10

Bazı CHP’li beldiyelerin banka hesaplarına haciz konulurken gözler AKP’li belediyelere çevrildi. AKP’li belediyelerin SGK borçlarını kapatabilmek için belediyenin taşınmazlarını satışa çıkardığı öğrenildi.

AKP’li Pendik Belediyesi geçen ay meclisten, SGK borçlarına karşılık, okul alanı olarak ayrılmış olan 8 parseli Maliye Hazinesi’ne devretmek için karar aldı. 16 taşınmaz SGk’ye Bunun ardından AKP’li Esenler Belediyesi’nin iştirak şirketi ESPER AŞ’nin borçlarını ödeyebilmek için 158.4 milyon TL değerindeki 16 taşınmazı SGK’ye devrettiği öğrenildi.

Esenler Belediyesi CHP Meclis üyesi Murat Pınar, konuya ilişkin Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “İktidar CHP’li belediyelerin yönetilemediğine yönelik bir algı oluşturmaya çalışıyor. Ancak AKP’li belediyeler SGK primini ödeyemeyecek durumda. Yereldeki iktidarımızı hazmedemeyen iktidar, intikam almak amacıyla kamuoyunu yanıltıcı algı oyunlarına başvuruyorlar. Ekonomik krizin ve yönetim başarısızlıklarının faturası, adeta bizlere çıkarılmak isteniyor. Ancak, gerçekler çok daha farklı ve endişe verici.

Esenler halkının yararına olan mülkler birer birer elden çıkartılıyor. Hangi taşınmazların daha satılacağını bilmiyoruz ama mevcut durum son derece endişe verici. Esenler'in boş arsaya, okul arazisine, otoparklara, çocuk parklarına ve yeşil alanlara ihtiyacı var. Ancak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu bu ihtiyacı hiçe sayarak mevcut mülkleri satıyor" dedi.

Mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Pınar, "Hemşehrilerimizin haklarını savunmak ve adaletsiz uygulamalara karşı koymak için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. Pınar, ilerleyen süreçte belediyelere dair tablonun netleşeceğini söyledi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler