AKP Sözcüsü Çelik'ten Paris'teki gösterilere ilişkin açıklama: Fransız medyası bütün Kürtleri hedef gösteriyor

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Paris'teki saldırı sonrasındaki gösterilere ilişkin konuştu. "PKK’nın faaliyetlerinin Kürtlere ne kadar zarar verdiği ortaya çıktı" yorumunda bulunan Çelik, "Fransa terör örgütlerini himaye etmeyi bırakmalı" dedi. Çelik, olayların ardından Fransız medyasında da bütün Kürtleri hedef gösteren haberler yayımlandığına dikkat çekti.

AKP Sözcüsü Çelik'ten Paris'teki gösterilere ilişkin açıklama: Fransız medyası bütün Kürtleri hedef gösteriyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.12.2022 - 15:34

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa'da 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından düzenlenen eylemleri değerlendirdi.

Çelik olaylara ilişkin açıklamasında “PKK terör örgütü yanlılarının nasıl ortalığı yaktığı ortaya çıktı. Burada dikkat edilmesi gereken husus şu: PKK’nın faaliyetlerinin Kürtlere ne kadar zarar verdiği son örnekte de ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik şöyle dedi: 

''Biz teröristlerin orada yakıp yıkmasını Fransız vatandaşlarına oradaki kamu düzenine Fransız polisine saldırmasını kınıyoruz. O ırkçı saldırıyı da kınıyoruz. Aynı kişi başka gruplara karşı da gerçekleştirmiş. Tüm bu duruma baktığımız zaman terör örgütlerinde çifte standardın ne gibi sonuçlara yol açacağını göstermesi bakımından son derece önemli. Diyoruz ki 'PKK terör örgütü mensuplarını himaye ettiğiniz zaman bunlar eninde sonunda güçlendikleri zaman tekrar size dönen size zarar veren tablo ortaya çıkaracaklar.' Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklamalarda bu terör örgütlerini besleyenlerin eninde sonunda bu terör örgütlerinin saldırıları ile yüzleşeceğini ifade etti, 'Bunları beslemeyin, bunlara destek vermeyin, fiziki olarak sizlerin ülkesinde himaye edilmesine müsaade etmeyin' dedi. Cumhurbaşkanımız bu uyarıları defalarca yapmıştır."

"MEDYA BÜTÜN KÜRTLERİ HEDEF GÖSTERİYOR"

Çelik şöyle devam etti: 

"Şimdi gelinen noktada PKK terör örgütü yanlılarının nasıl ortalığı yakıp yıktığı ortaya çıktı. Terör örgütlerini besleyenler terörle yüz yüze geldi. PKK'nın faaliyetlerinin Kürtlere ne kadar zarar verdiği son örnekte de ortaya çıktı. Terör konusunda çifte standardın sonuçlarını görmüş olduk. Fransa terör örgütlerini himaye etmeyi bırakmalı.

Fransız medyasının yaptığı haberlerde bütün Kürtleri hedef gösteren bir tablo olması ortaya çıkıyor. Buna da müsaade edilmemesi gerekiyor. Irkçı saldırıların önlenmesi gerektiği gibi terör örgütlerine yer açma gibi faaliyetlerin önüne geçilmesi lazım.''


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler