Akbelen için direniş sürüyor!

Akbelen Ormanı'nda maden için binlerce ağacın yok edilmesine karşı çıkan yurttaşlar, direnişlerini sürdürüyor. Yaşam savunucuları TOMA ve jandarma barikatının başladığı bölgeye doğru slogan atarak yürümeye başladı. Ardından yaptıkları insan zinciriyle protestolarını sürdürdüler.

Akbelen için direniş sürüyor!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.07.2023 - 19:05

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarında dün sabah saatlerinde ağaç kesimine başlanması sonrası jandarma bütün yolları kapattı. Jandarmanın ormana sahip çıkmak isteyenlere yönelik müdahalesi sonrası bazı yurttaşlar biber gazı ve tazyikli su nedeniyle hastanelik oldu.

Ağaç kesim kararına karşı köylülerin ve çevrecilerin başlattığı nöbet ise sürüyor. Ormandan ağaç kesim seslerinin yükselmesi üzerine köylüler, TOMA ve jandarma barikatının başladığı bölgeye doğru slogan atarak yürümeye başladı. Ardından yaptıkları insan zinciriyle protestolarını sürdürdüler.

Yapılan insan zincirinin ardından İkizköy Çevre Komitesi’nden Tuncer Savaşoğlu basın açıklaması yaptı. Savaşoğlu, “Madendeki patlamalar sebebiyle 6 yıldan beri uykumuz kaçtı. Evlerimizin duvarları çatladı. Akbelen Ormanı’nın orman olarak kalması biz İkizköylüler için hayati bir konudur” dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler