‘5 yıldızlı’ yemeği kamu bankasına ödetmişler

Murat Emir: “Veda yemeği, İstanbul’da beş yıldızlı bir otelde düzenlenmiş, geceye katılım için 1500 TL tutarında davetiye basılmıştır. Ancak davetiyelerin neredeyse tamamının maliyeti bir kamu bankası tarafından karşılanmıştır."

‘5 yıldızlı’ yemeği kamu bankasına ödetmişler
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 17.10.2024 - 04:00

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevindeyken Yargıtay üyeliğine seçilen Şaban Yılmaz ve Murat Çağlak için İstanbul’da 5 yıldızlı bir otelde veda yemeği düzenlendiği ortaya çıktı. Geceye, bakan yardımcılarının yanı sıra çok sayıda hakim ve savcı katılırken, gecenin davetiyelerinin bin 500 TL’den satıldığı iddia edildi. 

5 YILDIZLI OTELDE VEDA YEMEĞİ

İstanbul Çağlayan Adliyesi tarafından düzenlenen veda yemeğinin İstanbul’da 5 yıldızlı bir otelde düzenlendiğine dikkat çeken Emir, önergesinde şu ifadeleri kullandı: “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Şaban Yılmaz ve Murat Çağlak, Yargıtay üyeliklerine seçilmiş ve kendileri için Çağlayan Adliyesi tarafından bir veda gecesi düzenlenmiştir. Veda yemeği, İstanbul’da beş yıldızlı bir otelde düzenlenmiş, geceye katılım için bin 500 TL tutarında davetiye basılmıştır. Ancak, davetiyelerin neredeyse tamamının maliyeti bir kamu bankası tarafından karşılanmıştır. Yani, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nden ayrılan iki yargı mensubu için 5 yıldızlı bir otelde düzenlenen lüks bir yemeğin maliyeti, kamu bankasına ödettirilmiş. Söz konusu iki yargı mensubunun Yargıtay üyeliğine seçilmiş olması, yargıya olan güven konusunda da şüphelere neden olmuştur" ifadelerini kullandı. 

TOPLAM MALİYET NE KADAR?

Emir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a şu soruları yöneltti: “Çağlayan Adliyesi, Yargıtay üyeliğine seçilen Şaban Yılmaz ve Murat Çağlak için düzenlenen veda yemeğini neden lüks bir otelde düzenlemiştir? Gecenin toplam maliyeti ne kadardır? Geceye katılan yargı üyeleri, davetiye paralarını kendi ceplerinden mi ödemiştir? Gecenin maliyetinin tamamını hangi kamu bankası karşılamıştır? Veda yemeği için otele ne kadarlık bir ödeme yapılmıştır?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler