3 teklif ekim ayına kaldı

İçerisinde kadınların soyadına yönelik tepki çeken düzenlemenin de bulunduğu 9. yargı paketi Genel Kurul’da görüşülmedi.

3 teklif ekim ayına kaldı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 31.07.2024 - 04:00

TBMM Genel Kurulu’nda son olarak büyük tepki çeken hayvanlarla ilgili yasa teklifi görüşüldü. Teklif dün sabaha karşı saat 03.51’de kabul edildi. Ardından da birleşim 1 Ekim salı günü saat 15.00’te toplamak üzere kapatıldı. Böylece TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan 3 yasa teklifi ise ekim ayına kalmış oldu. İçerisinde kadınların soyadına yönelik tepki çeken düzenleme bulunan 9. yargı paketi TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilmiş, genel kurul gündemine gelmişti. Ancak paket, genel kurulda görüşülmedi. Ekim ayına bırakıldı. Sadece içerisindeki bazı düzenlemeler “vergi torba teklifi” içerisine kaydırıldı. Bazı yargı üyelerine ek tazminat öngören madde böylece yasalaştırıldı. İçerisinde kadının soyadına yönelik düzenleme de bulunan 9. yargı paketi ise Meclis’in yeniden açılacağı ekim ayına kaldı. Bunun dışında Öğretmenlik Meslek Yasası’nın TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri başlamıştı. Eğim sendikaları günlerce teklife karşı Meclis’in önünde eylem yaptı. İktidar yoğun tepkiler karşısında geri adım atmak zorunda kaldı. Teklifin görüşmeleri ertelendi. Bu teklif de ekim ayına kalmış oldu. 

Komisyonda kabul edilip genel kurulda görüşülmeyen bir diğer teklif ise “Tüketicinin Korunması Hakkında Yasa ile Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi” oldu. Bu teklifin içerisinde e-ticaret firmalarına bazı olanaklar sağlayan düzenlemeler yer alıyordu. Ayrıca tüketicilerle ilgili maddeler de vardı. Teklif Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda kabul edildi. Ancak genel kurula gelmedi. Buna karşın içerisindeki Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu’na (TENMAK) ilişkin maddeler “vergi torbasının” içerisine alınarak yasalaştırıldı. Teklifin geri kalan bölümü ise ekim ayına kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler