Üç yıl sonra yer değişikliği

Alanya ADSM'de mutemet olarak görev yapan sağlık çalışanı, 2021’de sağlık sorunları nedeniyle görev yerinin değiştirilmesini istedi. Dilekçeye yanıt üç yıl sonra geldi.

Üç yıl sonra yer değişikliği
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 22.08.2024 - 04:00

Genel Sağlık-İş Sendikası, sağlıkta keyfiyete dayanan uygulamalardan birine dikkat çekti. Antalya Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde (ADSM) mutemet (para akışından ve para dağıtımından sorumlu) olarak görev yapan sağlık çalışanının görev yeri, 2021’de sağlık sorunları nedeniyle verdiği dilekçeye dayandırılarak teknik serviste çalışmak üzere değiştirildiğini belirten Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı erya Uğur, “İdareler, İdari Yargılama Usulü Kanunu uyarınca yapılan başvurulara 30 gün içerisinde yanıt vermekle yükümlü olup, 30 gün içinde yanıt verilmeyen taleplerin zımnen reddedildiği kabul edilmektedir. Dolayısıyla yasal süresi içerisinde hiçbir şekilde işlem tesis etmeyen idarenin 3 yıl sonra üyemizin görev yeri talep dilekçesini işleme koymasının, üyemizin görev yeri değişikliğine yasal zemin hazırlamak olduğu aşikardır” dedi. 

‘STRES VE BASKIYI KALDIRAMADI’

Uğur, şunları kaydetti:

“Alanya ADSM İdari ve Mali İşler Müdürü Samir Yılmaz ile Başhekimi Dr. Ahmet Emre Uysal tarafından kamu gücü hukuka aykırı olarak kullanılmakta, üyemizin görev yeri değişikliğinin yeni bir mobbing sürecinin ilk adımı olarak  atıldığı endişesi taşımaktayız. Zira geçmiş dönemde Yılmaz ile Başhekim Uysal tarafından yapılan bir başka üyemizin görev yeri değişikliği ile başlayan mobbing sürecinde  üyemiz, stres ve baskıyı kaldıramayarak kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Aynı acının yeniden yaşanmasına kesinlikle izin verilmemelidir.”

‘HUKUKUN ARKASINDAN DOLANMAK’

Görev yeri değişikliğine dayanak gösterilen ise 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nın 45. maddesinin “kamu görevlilerinin kendi sınıfı dışında çalıştırılmayacağı” konusunun düzenlediğine dikkat çeken Uğur, “Üyemizi 3 yılı tek başına olmak üzere 7 yıldır mutemetlik görevinde çalıştıran idarenin, yıllar sonra söz konusu mevzuat hükmünü hatırlıyor olması mevzuatın arkasından dolanmaktan başka bir şey değildir. Üyelerimize ve tüm sağlık emekçilerine yönelik her türlü haksız ve hukuka aykırı uygulamalara karşı  mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon