Son Dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıkladı! Bolu'da 98 kişi içme suyundan etkilendi, 14'ü yoğun bakımda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bolu'da içme suyundan zehirlenen 14 kişinin yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

Son Dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıkladı! Bolu'da 98 kişi içme suyundan etkilendi, 14'ü yoğun bakımda
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 21.07.2022 - 12:33

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Bolu'da içme suyundan zehirlenen kişi sayısına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Koca, "Bolu Çaydurt Yuva köyü bölgesinde içme suyundan etkilenenlerin sayısı 45’i yetişkin, 53’ü çocuk olmak üzere 98’e ulaştı. 14’ü yoğun bakımda olan 43 hastanın tedavisi devam ediyor. 17 hasta başka şehirlerdeki hastanelere sevk edilmiş durumdadır. Şu ana dek olayda can kaybı olmadı" dedi.

SU KAYNAKLARINDA ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

Ekiplerin, köyde bulunan su kaynaklarında temizlik ve ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Köyün su ihtiyacını karşılandığı deponun yetersiz kaldığı zamanlarda takviye için kullanılan bir kuyunun boruları ve hattı temizlenerek klorlama yapılıyor. 

"SUYU KULLANMAYIN" UYARISI

Su kaynaklarındaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yeniden numune alınarak teste gönderilmesi için şebekeye su verilecek. Yurttaşlar, suyun şebekeye verilmesinin ardından kullanılmaması yönünde hoparlörlerden uyarıldı.

Yapılan uyarıda, "Evlerde bulunan musluk sularının açık bırakılarak akıtılması, kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir" denildi. 

NE OLMUŞTU?

Bolu'nun Yuva köyünde Kurban Bayramı'nın son gününde bazı çocuklarda karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal görülmüştü. Hastaneye götürülen 20 çocuğa yapılan tetkikler sonucu çocuklarda bağırsak enfeksiyonu olduğu tespit edildi. 

Teşhisin ardından çocuklardan 8'inin durumu ağırlaştı. Ankara'ya sevk edilen 8 çocuk, çeşitli hastanelerde yoğun bakıma alındı. Vaka sayısı artarken, bazı yetişkinler de tedavi altına alındı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri de çocukların içtiği su ile yediği yiyeceklerden numune aldı.

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler