İhmal can aldı iddiası

Önceki gün İskenderun'da trafik kazası geçiren Mehmet Taze (64), İskenderun Devlet Hastanesi’ne ağır yaralı olarak getirildi ancak yoğun bakımda yer olmadığı gerekçesiyle Gaziantep’te özel bir hastaneye gönderildi. Burada yoğun bakıma alınan Taze, dün yaşamını yitirdi. Taze’in ailesi iki hastaneden de şikayetçi oldu.

İhmal can aldı iddiası
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 31.08.2024 - 04:00

İktidarın insan hayatını öteleyen sağlık sistemi tartışma yaratmaya devam ediyor. Hatay’da yaşayan Mehmet Taze(64), önceki gün motoruyla trafik kazası geçirdi. Kaza sonrası saat 14.00 sularında İskenderun Devlet Hastanesine ağır yaralı olarak getirilen Taze, yoğun bakımda yer olmadığı gerekçesiyle hastane tarafından aynı akşam Gaziantep’te bulunan özel bir hastaneye gönderildi. Yoğun bakıma alınan Taze, dün sabah 07.00 sularında yaşamını yitirdi. Mehmet Taze’nin ölümü sonrası oğlu Önder Taze, iki hastane hakkında da ihmal nedeniyle suç duyurusunda bulundu. 

‘ÖNCE PARA İSTEDİLER’

Suç duyurusu sonrası Cumhuriyet’e konuşan Önder Taze, “Hastaneye gittiğimizde saatlerce babam sedyede bekledi. Önce bir ‘Eliniz kolunuz uzunsa başka hastanede yer bakın’ dedi, sonra da Gaziantep’teki özel hastaneye yönlendirmek istedi. Çaresiz kalınca kabul ettik. Saat 18.00 gibi onay verdiğimiz halde ambulans bile babamı almaya 20.00'de geldi. Biz yoldayken özel hastaneden arayıp 200 bin lira teminat istediler. Borç harç bulduk. Doktor müdahale etmeden önce teminat parasının teyidini yaptı. Sonra ek para istediler. Babamız neden öldü dediğimizde de ‘Bilmiyoruz, pıhtı olabilir’ yanıtını aldık” iddialarında bulundu.

‘BAŞKALARI BUNLARI YAŞAMASIN

İki hastaneden de şikayetçi olan Taze, “Her şey gözümüzün önünde oldu. Aptal değiliz. Doktorlara diğer TOKİ hastanelerini sorduk, ‘Yoğun bakım yok, doktor yok’ yanıtı aldık. Özel hastane ile aralarında başka bir komisyon ilişkisi olduğunu düşünüyoruz. Suç duyurusunda bulunduk, çünkü başka insanlar da sevdiklerini kaybetmesin istiyoruz. Bu sistemde insanın hiçbir değeri yok” ifadelerini kullandı.


‘KUMAR MASASINA DÖNDERDİLER'

Yaşananlara “Bir ‘başarı öyküsü’ olarak pazarlanan sağlık politikaları, günün sonunda, AKP'ye yakışır biçimde çıkmaza girdi. Yerinde, zamanında müdahale edilseydi yaşama şansı bulunan hasta, ne yazık ki Gaziantep'te vefat etti” sözleriyle tepki gösteren CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ise sözlerine şöyle devam etti:

“AKP, Cumhuriyet hükümetlerinin ince ince örerek inşa ettiği sağlık sistemini, insan hayatının para karşılığı ortaya konduğu bir kumar masasına; yurttaşları da para ödeyerek daha da hasta oldukları bir çıkmaza dönüştürmüştür. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na sesleniyoruz: Gelin, Hatay'daki ekipman, doktor ve altyapı yetersizliğini görün. Sağlık sisteminin deprem bölgesinde nasıl işlemez hale geldiğini, yerinde, kendi gözlerinizle görün. Görün ki sorunu çözmek için gerçek adımlar atabilin.”

Öte yandan, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi iletişim talebine yanıt vermezken özel hastane gece müdürü ise hasta tedavisi kapsamında bazı maddi işlemlerin genel olarak yapıldığını ve kurumun basın birimi tarafından olay özelinde açıklama yapılacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler