Deprem sonrası kapasiteleri dolan şehir hastanelerinde randevu bulmak iyice zorlaştı

Depremzedelerin nakli sonrası kapasiteleri dolan şehir hastanelerinden sadece “yedek” randevu alınabiliyor. 2022’nin sonunda getirilen “yedek kontenjan” uygulaması “bir saatlik zaman dilimine” randevu veriyor. Hastalar, bir saat içinde randevusuna gelmeyen olursa muayene olabiliyor. Engelli, hamile ve 65 yaş üstü yurttaşlar da muayene olabilmek için bir saat beklemek zorunda kalıyorlar.

Yayınlanma: 10.03.2023 - 04:00
Deprem sonrası kapasiteleri dolan şehir hastanelerinde randevu bulmak iyice zorlaştı
Abone Ol google-news

Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Muharrem Baytemür, büyük hastanelerin ve ek kontenjan sisteminin randevu problemini çözemeyeceğini vurgulayarak “Üniversite giriş sınavı mı bu? O saat dilimi içinde hasta gelmezse randevuya gireceksin. ‘Gel bakalım’ anlayışı hem hastalar arasında hem de hastalarla sağlık çalışanları arasında gerilime ve şiddete yol açar. Muayne olamayan hasta sürtüşmeyi artırır” dedi.

(Muharrem Baytemür)

‘SORUNLAR 6 AYDA ÇÖZÜLÜR’

Baytemür, “Şehir hastanelerinin açılmasıyla merkezi ve köklü hastaneler ya kapatıldı ya da işlevsizleştirildi. Sağlığı rant haline getirmeyen politikalar lazım. Sağlıktaki sorunları başka bir organizasyonla 6 ayda çözmek mümkün” diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler