Terk edilmiş binaların hikâyeleri 'Bienal'de

Bu yıl 18'incisi düzenlenen ve 20 Mayıs’ta açılacak olan Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda sergilenecek ‘Hayalet Hikâyeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi’ projesinin ayrıntıları açıklandı.

Terk edilmiş binaların hikâyeleri 'Bienal'de
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.04.2023 - 19:48

Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi’nde Türkiye ilk kez 1991'de Beral Madra’nın kişisel çabaları ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle yer aldı.Dünyanın en seçkin kültürel kurumlarından biri olarak kabul edilen Venedik Bienali, 2003 yılından beri Türkiye Pavyonu ile ülkemizde de yer alıyor.

Günümüzün önemli mimarlık etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergilerinin 18’incisi, 20 Mayıs’ta açılıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda bu yıl, küratörlüğünü Sevince Bayrak ve Oral Göktaş’ın üstlendiği Hayalet Hikâyeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi adlı proje yer alıyor.

İlhamını Ursula K. Le Guin’den alan Hayalet Hikâyeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi, binalarla ilgili kanıksanmış imgeleri ve yaklaşımları sorgulayarak, daha gösterişli, başarılı örneklere odaklanmak yerine terk edilmiş binaların hikâyelerini dinlemeyi ve anlamayı öneriyor. Proje, “geleceğin laboratuvarı” olarak ele alınabilecek bu yapıları yıkmak ya da kaderine terk etmek yerine nasıl dönüştürülebileceğine dair araştırmalarla geleceğe dair umut verecek önerileri ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

26 Kasım’a kadar bienalin ana mekânlarından Arsenale’de yer alacak Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu, İKSV koordinasyonunda, TC Dışişleri Bakanlığı’nın himayesinde, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Schüco Türkiye ve VitrA’nın eş sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. 


Etiketler: #Venedik Bienali
Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler