Ödüller “Fosforlu” ve “Güllü”ye
37.’si düzenlenen Genç Günler’in son gününde verilen 27.Bedia Muvahhid Ödülleri Fosforlu Cevriye oyunundaki iki kadın sanatçıya takdim edildi.
Bedia Muvahhid Ödülleri’nin 27.’sinde Fosforlu Cevriye oyunundaki Fosforlu Cevriye rolüyle Irmak Örnek, Güllü rolüyle Yağmur Damcıoğlu Namak ödüle değer bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi’nin 37. Genç Günler kapsamında ortaklaşa düzenlediği 27. Bedia Muvahhid Ödülü sahiplerini buldu. Ödül töreni, Uğurtan Atakan yönetiminde 12 Mayıs Cuma günü Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde yapıldı.
Hümay Güldağ’ın sunduğu törene İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Selma Durak ve Yaftalı Tabut oyuncuları Bensu Orhunöz, Selin Türkmen, Ceren Hacımuratoğlu, Lale Kabul, Nazan Yatgın Palabıyık, Şenay Bağ ve Yeşim Mazıcıoğlu katıldı.
ÖNCÜ TÜRK KADINI
Ödül töreninde konuşan Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, Bedia Muvahhid’in bir sanatçı olarak sembol olduğundan ve bu ödülün anlamından bahsederek, “Bedia Muvahhid bir Darülbedayi sanatçısıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınının sahnede olmasını teşvik etmesi üzerine ve ustamız Muhsin Ertuğrul’un beğenisiyle sahneye çıkmış, sahnelere veda edene dek 200’ün üzerinde oyunda rol almıştır. Bedia Muvahhid Türkiye’nin sembol sanatçılarından biridir. Muhsin Ertuğrul’un 1928 yılında yönetmenliğini yaptığı Halide Edip Adıvar’ın Ateşten Gömlek filmi ile ilk kez sinemada rol almıştır.
Bedia Muvahhid gibi sembol bir isim adına ve sadece kadın sanatçılara verilen bu ödül Şehir Tiyatrosu ailesi için ve bizim için çok kıymetli bir ödüldür. Bu ödülü birlikte verdiğimiz Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi’ne, değerli başkanı Selma Durak ve aramızda olmayan ikinci başkan Nurten Bağcı hanımefendiye kadına ve kadın sanatçılara değer verdikleri için huzurunuzda teşekkür etmeyi bir borç bilirim” şeklinde konuştu.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÖPRÜ
Törende ödül alan sanatçılardan biri olan Irmak Örnek: “Bu bir onurdur. Sadece ödül almak değil, böyle bir rolle ödül almak büyük bir onurdur. Kadın olmanın gittikçe değersizleştirildiği, kadın olarak itilip kakıldığımız, dövüldüğümüz, öldürüldüğümüz ülkemde 1944 yılında kaleme alınan bir sokak fahişesinin hikâyesini bugün bu kadar güçlü bir reji ve dramaturjiyle İstanbul Şehir Tiyatroları Sahnesi’nde anlatabilmek gerçekten gurur verici.” dedi.
Törende ödül alan diğer kadın sanatçı Yağmur Damcıoğlu Namak ise duygularını şöyle ifade etti: “Sözlerime Fosforlu Cevriye romanından bir alıntıyla başlamak isterim: Böylesi mutluluk bu dünyada olamaz. Ancak ahirette, gönüllerin her arzusunun yerine geldiği cennette olur.” Meslek hayatımdaki en önemli ödülü bana verip tarifsiz bir mutluluk yaşatan Türk Kadınlar Birliği’ne ve ikinci evim olan Darülbedayi’ye minnettarım. Bedia Muvahhid’in önemini şair dizeleriyle tasvir etmek isterim. “İçimizden biri köprü olmaya razı olmazsa kıyamete kadar bu suların kıyılarında beklerdik. Bedia Muvahhid geçmişten günümüze bir köprü, yolumuzu aydınlatan bir ışık aslında” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Avrasya tüneli trafiğe kapatıldı!
- İtirafçı Nevzat Bahtiyar'dan sürpriz hamle geldi
- Nasuh Mahruki'nin tutuklanma gerekçesi belli oldu!
- Cem Garipoğlu soruşturmasında karar!
- Elektronik kelepçeyi kırıp cinayet işledi
- Beşiktaş'tan Talisca açıklaması: 'Karar verilmiştir'
- MSB açıklamasında 'Erdoğan' ayrıntısı
- Albaya verilen ceza belli oldu!
- Kaynanasını hiçbir zaman sevemeyen 4 kadın burcu
- Teğmenlerin avukatlarından açıklama geldi!