DSÖ'den artan varyantlara karşı uyarı
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde Covid-19 salgınına bağlı can kayıplarında şubat ayına oranla yaklaşık yüzde 90 düşüş yaşandığını ancak varyantların artması nedeniyle salgına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ Genel Merkezi'nde düzenlediği çevrimiçi basın toplantısında Covid-19 salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Dünya genelinde Covid-19 nedeniyle şubatta 75 bin ölüm rapor edildiğini anımsatan Ghebreyesus, bu rakamın geçen hafta yaklaşık yüzde 90 azalarak 9 bin 400'e gerilediğini bildirdi.
Ghebreyesus, "Uzun bir yol kat ettik ve bu kesinlikle iyimserlik için bir neden. Ancak tüm hükümetleri, toplulukları ve bireyleri ihtiyatlı olmaya çağırmaya devam ediyoruz" dedi.
DSÖ Direktörü, Covid-19'un önlenebilir ve tedavisinin mümkün olmasına rağmen haftalık ortalama 10 bin kişinin salgında hayatını kaybetmesinin çok yüksek bir rakam olduğuna vurgu yaptı.
Gelişmiş ve geri kalmış ülkeler arasında aşı olanların oranındaki farkın hâlâ yüksek olduğunu ifade eden Ghebreyesus, Covid-19'un yeni varyantlarının hızla çoğalmaya devam ettiğini kaydetti.

En Çok Okunan Haberler
-
'Savcının gönderdiği yazılarda var bu...'
-
Japon deprem uzmanından korkutan açıklama
-
'Sizde hiç mi insanlıktan eser kalmadı?'
-
Bahçeli işareti çaktı, İBB toptan ‘içeri’?
-
Silivri'de İmamoğlu ile görüşecek
-
'Böyle bir açıklamam yoktur'
-
MetroPOLL'den kritik 'ekonomi' anketi
-
AYM iptal ediyor, iktidar teklif üzerine teklif sunuyor
-
Miting biter bitmez Özel'i hedef aldı!
-
'Aklıma gelen 4 kalem işinizi paylaşıyorum...'