Zaman yazarından 'Erdoğan yargılanmalı' yazısı!

Zaman yazarı Mehmet Kamış, Başbakan Erdoğan'a sert eleştiler yönelttiği yazısında nefret suçunu hatırlattı ve "Erdoğan yargılanmalı" dedi...

Zaman yazarından 'Erdoğan yargılanmalı' yazısı!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.01.2014 - 12:11

Günün en dert eleştirilerinden birine imza atan Zaman gazetesi yazarı Mehmet Kamış, Başbakan Erdoğan'ın "nefret suçu"ndan yargılanması gerektiğini iddia etti.

Başbakan'ın Gülen Cemaati'ni hedef alan açıklamalarında öne çıkan bazı örnekleri sıralayan Zaman yazarı "Bu sözler, Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde bir başkası tarafından söylenseydi, nefret söylemi nedeniyle yargılanmayı gerektirirdi." dedi. Kamış, AKP'nin demokratikleşme iddiasını kaybettiğini savunduğu yazısında "Yoksa AK Parti sadece bir simülasyondan mı ibaretti?" diye sordu.

İşte Kamış'ın yazısındaki ilgili bölüm:

AVRUPA'DA OLSA YARGILANIRDI! ÇOK NET!

Bu cümleler, ülkedeki ‘ötekileştirme’yi ortadan kaldırma, sivil ve demokratik bir Anayasa yapma vaadiyle yönetime gelen ve bu yüzden halktan destek alan bir Hükümetin Başbakanı’nın ağzından çıktı. Bu sözler, Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde bir başkası tarafından söylenseydi, nefret söylemi nedeniyle yargılanmayı gerektirirdi. Lügatlerdeki nefret söylemi maddelerine baktığınızda Başbakan’ın ve bazı hükümet yetkililerinin söylediklerinin, çok net biçimde bu kapsama girdiğini göreceksiniz.

BAŞBAKAN CAMİAYI KASTEDİYOR

Üstelik Başbakan, bu kadar sözü söylerken camiayı kastediyor, ancak bir meçhule ve müpheme söylüyor. Ortada hukukun ciddiye alabileceği hiçbir şey yok. İthamlarının yüzde doksan dokuzunun içi çağdaş hukuk normlarıyla doldurulmayacak şeyler. Bu öfkesinin görünen nedeni ise, bazı savcı ve polislerin bakan çocuklarıyla ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddialarının üzerine gidiyor olması.

TÜSİAD'A SÖYLEDİKLERİ YENİLİR YUTULUR DEĞİL

Başbakan kendisi gibi düşünmeyen, farklı bir fikir beyan herkesi anında karşı tarafa, vatana ihanet edenler(!) safına koyuyor. Hele dün TÜSİAD’a söyledikleri yenir yutulur gibi değil. O konuşmadan bazı cümleler şöyle: “Darbe girişimine karşı tavır koymuyorsunuz öyle mi? O zaman bizi karşınızda bulacaksınız. Sen küresel sermeye gelmez ifadesini kullanarak kendi hükümetini tehdit ediyorsun öyle mi? O zaman cevabını alacaksın. Sen hangi yüzle bu idarenin bakanlarını TÜSİAD’a davet edeceksin, bizimle herhangi bir işini görmeye geleceksin hangi yüzle? Kalkıp da TÜSİAD Başkanı, ‘Böyle bir ülkeye küresel sermaye gelmez’ diyemez. Diyorsa bu vatana ihanettir.” Yani; Başbakan gibi düşünmüyorsanız ihanet içindeki vatan hainlerisiniz! Neye canı sıkılıyorsa anında yüksek perdeden en ağır cümlelerle eleştiren, eleştirmekle de kalmayıp tehdit eden Başbakan’ın sözleri en ortalama demokrasilerde bile nefret söylemi kapsamına girecek nitelikler taşıyor.

AK PARTİ BİR SİMÜLASYON MU?

Oysa AK Parti’nin varlık sebebi ötekileştirmeyi kaldırmak değil miydi? Yıllarca devlet otoritesini kullananlar tarafından horlanan, dışlanan, ötekileştirilen, tecrit ve tehdit edilenlere bir umut olsun diye kurulmamış mıydı bu parti? Adaletin ucu azıcık kendinize dokununca savunduğunuz her şeyi ama her şeyi kıymetsiz on paralık cam parçacıklarına mı dönüştürecektiniz?

Yoksa AK Parti sadece bir simülasyondan mı ibaretti?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler