Yoksul öğrenciye darbe

Hükümetin özel eğitim kurumları düzenlemesine eklediği bir maddeyle kamu kurumu olan belediyelerin de verdiği eğitim destekleri engellendi.

Yoksul öğrenciye darbe
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.11.2016 - 20:26

Uygulamanın ilk olarak İzmir’deki 4 CHP’li belediyede başlaması dikkat çekerken, dar gelirli ailelerden toplam 10 bin 750 öğrenci ve 133 öğretmen mağdur oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “bugüne kadar bir tane olumsuz ve nahoş durum ortaya çıkmadı.

Cezalandırılan CHP ve CHP yönetimindeki belediyeler değildir. Bu yasağın mağdurları kentlerimizin yoksul mahallelerinde ayakta kalma mücadelesi veren dar gelirli vatandaşlarımız ve onların çocuklarıdır” dedi. Uygulamanın İzmir Büyükşehir sınırları içinde dört belediyede başladığını söyleyen Torun, İzmir’de yasaklamadan etkilenecek öğrenci ve öğretmen sayılarını, “Bornova’da 6 bin 250 öğrenci, 48 öğretmen, Karşıyaka’da 2 bin 100 öğrenci, 34 öğretmen, Karabağlar’da bin 500 öğrenci 26 öğretmen, Bayraklı’da 900 öğrenci, 25 öğretmen” şeklinde sıraladı. Uygulamadan etkilenecek toplam 10 bin 750 çocuğun tamamının dar gelirli ailelerden geldiğini söyleyen Torun, bu çocukların kendi olanaklarıyla eğitim desteği almasının mümkün olmadığını vurguladı. Torun, “Belediyelerimizin sağladığı kurslar neticesinde çok sayıda çocuğumuz derslerinde başarılı olabilmiş, birçok öğrencimiz hayal ettikleri üniversitelere girme şansı bulmuştur” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon