Yeni yolsuzluk dalgası başladı

İhaleye fesat karıştırdıkları, limanlarda usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla 25 kişi gözaltında.

Yeni yolsuzluk dalgası başladı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.01.2014 - 03:10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ve 5 ilde düzenlenen operasyonda, ihaleye fesat karıştırdıkları, limanlardaki işlemlerde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla çoğunluğu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bürokratlarının oluşan 25 kişi gözatına alındı. Sabah saatlerinde yapılan operasyonun ardından öğle saatlerinde operasyonu yapan birimlerin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü Behzat Tuzcu dün öğleden sonra jet hızıyla görevlerinden alındı.

Bacanak da şüpheli Şüpheliler arasında eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın bacanağı C.H. de bulunuyor. Gözaltına alınanlardan 2’si Ankara’dan 8’i İzmir’den olmak üzere 8 TCDD personeli de bulunuyor. Eski Bakan Yıldırım, 11 yıldır bakanlığını yaptığı kurumlardaki yolsuzluk operasyonuna ilişkin, “Zamanlama manidar” dedi. İzmir merkezli operasyon 2011 yılında İzmir Alsancak Limanı’ndaki yükleme boşaltma işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yapılan bir şikâyet üzerine başlatıldı. Araştırmaların ardından dün sabah saatlerinde, İzmir, İstanbul, Ankara, Van ve Hatay’da eşzamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Gözaltına alınanlar arasında, Yıldırım’ın bacanağı C.H’nin yanı sıra, İzmir Liman İşletme Müdürü T.Y, yardımcıları, 8 TCDD personeli, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Y.Ö. ve İstanbullu işadamı M.C.B. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Van Gölü Feribot İşletmeleri Müdürü Ş.Ç. de dün sabah erken saatlerde Bitlis’in Tatvan ilçesinin Sanayi Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alındı. Gözaltındaki işadamı M.C.B. ve yanında çalışan Binali Yıldırım’ın bacanağı C.H’nin adı daha önce, İstanbul’da 17 Aralık operasyonunun ardından gerçekleştirileceği öne sürülen ancak AKP-Cemaat çatışması nedeniyle bir türlü uygulanmayan 2. dalga soruşturmasında da geçmişti. TCDD Genel Müdürlüğü’nde arama yapıldığı yönündeki haberleri üzerine TCDD’den yapılan yazılı açıklamada, “İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında kuruluşumuzun 8 personeli bilgilerine başvurulmak üzere gözaltına alınmıştır. TCDD Genel Müdürlüğü’nde arama yapılmamıştır” denildi.

Seçim çalışmasına ‘operasyonla’ başladı AKP İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım, kentteki seçim çalışmalarına “operasyon eşliğinde” başladı. İzmir’deki iş dünyası ve esnaf örgütü temsilcilerinı ayrı ayrı ziyaret eden Yıldırım’ın, 11 yıldır bakanlığını yaptığı kurumlardaki yolsuzluk operasyonuna ilişkin ilk değerldu. Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanlığı’nı ziyaret eden Yıldırım’ı Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı gözaltına alındığı için Meclis Başkanı Geza Dologh karşıladı. Eski Bakan Yıldırım ise “İşte Deniz Ticaret Odası. Nereye gidecek bu adam. 6’da evine gidip evinden almanın ne âlemi var. Özellikle bu randevuya geldim. Ben de destek olmak üzere geldim, programımı iptal etmedim. Bir destek vermek amacıyla geldim” dedi. Yıldırım operasyona ilişkin ise şunları söyledi: “Elde ettiğimiz bilgiye göre 2011 yılında bir şikâyet üzerine İzmir Limanı’nda yükleme boşaltma işi ile ilgili bir soruşturma var. 2011 geçmiş, 12 de bitmiş ardından 13 ve 14 geliyor. Halkımızın takdirine sunuyorum. Zamanlaması açısından durum dikkate sunulmalıdır. Hepimizin ortak arzusu yanlışların ortaya çıkmasıdır. Niye üç yıl beklediniz? Neden seçimin başlangıcında yapıldı?” Yıldırım, bacanağına ilişkin de “Bilgim yok. Kendisi ile görüşmedim. Ayrıntıları bilmiyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon