Yeni tiyatro 35'ledi

Erbil Göktaş, Sema Göktaş, Oktay Emre, Alpay Ekler, Hilmi Zafer Şahin ve Oktay Korunan'ın yayın kurulunu oluşturduğu Yeni Tiyatro dergisinin 35. sayısı, geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Türk Tiyatrosunun usta isimlerinden Mehmet Serimer'i kapağına taşıyarak raflardaki yerini aldı.

Yeni tiyatro 35'ledi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.02.2012 - 07:27

Yeni Tiyatro dikkat çeken bir sayıyı daha okurla buluşturmanın gururunu yaşıyor diyen     Erbil Göktaş, dergiye dair görüşünü kısaca şöyle belirtti: "Tüm zorluklara karşı koyan dergimiz,  sanatı şahsi ihtiraslarına ve menfaatlerine aracı kılan ve benden sonrası tufan diyen anlayışa karşı saatimi satar yine de dergiyi çıkarırım. Yetir ki okurlarımız bizi yanlız bırakmasınlar. Kaldı ki onların desteği olmasa bugün 5. yılımızı doldurmamız mümkün müydü?"

Derginin bu sayısında Turgay Yıldıran Krek Tiyatro'ya, Oktay Emre  ve Diğer Şeyler Topluluğu ile İBBŞT'nin Otobüs adlı oyununa eğilirken; Ersin Çakmak, şair ve oyun yazarı Cenk Gündoğdu'nun Türk tiyatrosunda ilk kez mültecileri ele alan "Radyonun İçindekiler" adlı oyunu derinlikli bir biçimde ele almış.

Ankara Tiyatro Festivalindeki izlenimlerini üç oyun ekseninde kaleme alan Filiz Tanya'nın
yanı sıra derginin genel yayın yönetmeni Erbil Göktaş'ın "Hilmi Bulunmaz'la  "Beraat" tartışmaları!... (2)" adlı röportajı da geçen sayıda olduğu gibi yine cesur ve dinamik.

Dergideki bu tartışmanın tiyatro çevresini sarsacağını dile getiren Göktaş genç imzalarla çoğalacaklarını sözlerine ekledi:

"Bizi izlemeye devam edin okuyun, okutun ve Yeni Tiyatro sizinle çoğalacak"

Dergideki diğer isimler ise şöyle:
Bir Tarih Mecerası: Resimli Osmanlı Tarhihi / Fatma Üçler Topçu, Özlem Başkaya ile Söyleşi / Erbil Göktaş, "Yerin Altında" İzmir Devlet Tiyatrosu'nda / İhsan Ata, Okuyucuya Notlar X / Oktay KOrunan, Romeo ve Juliet... / Ezgi Deniz Alpan, Otobüs Durağında Üç Bencil / M. Taner Çelik, 'Yaşasın Büyüyoruz' / Ezgi ÖZcan, Arşivhanemden Tiyatro / Ömer Öztürk


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler