Yeni Bakan Erdoğan'ın karakutusu

Akif Çağatay Kılıç, Sekiz yıl boyunca Erdoğan’ın karakutusu olarak kapalı görüşmelerin tanığı oldu.

Yeni Bakan Erdoğan'ın karakutusu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 26.12.2013 - 04:53

Başbakan'ın yeni kabinede Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yerine de yine Samsun'dan milletvekili olan Akif Çağatay Kılıç'ı görevlendirdi.
2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun 5. sıra adayı olarak milletvekili seçildi. Eski CHP Samsun Milletvekili İlyas Kılıç’ın torunu olan 37 yaşındaki Akif Çağatay Kılıç, 1976 yılında Almanya'nın Siegen şehrinde doğdu. Aslen bugün Samsun'un İlkadım ilçesi sınırlarında yer alan Ataköylü olan Akif Çağatay Kılıç, 10 yaşına kadar Almanya'da yaşadı ve ailesinin Türkiye'ye dönmesiyle birlikte İstanbul Işık Lisesi'nde bir yıl okuduktan sonra, liseyi İstanbul Alman Lisesi'nde bitirdi.Lisans eğitimini ise İngiltere'deki Hertfordshire Üniversitesi'nde "Siyaset ve Avrupa Çalışmaları" bölümünde tamamladı.

Akif Çağatay Kılıç, daha sonra Sabancı Holding'in Londra Bürosu'nda satın alma uzmanı olarak bir yıl çalıştı. Siyasete Cüneyt Zapsu'nun danışmanı olarak başladı. 1 yıl süren bu görevinden sonra başbakanlığa geçerek uzun bir dönem Tayyip Erdoğan'ın özel kalem müdür yardımcılığı görevini üstlendi. Akif Çağatay Kılıç, Tayyip Erdoğan'ın yakın kurmay ekibinde yer alıp, yurtdışı gezilerinin çoğunda Erdoğan'ın tercümanlığını yaptı. Sekiz yıl boyunca Erdoğan’ın karakutusu olarak kapalı görüşmelerin tanığı oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon