Yelkende 'birlik' vakti

Türkiye Yelken Federasyonu'nun (TYF) yeni başkanı Mehmet Serhat Belli, "Yeni dönemde birleştirici, tüm kulüplere eşit mesafede, şeffaf, farklı fikirlere saygılı bir federasyon yapısı oluşturacağız" dedi.

Yelkende 'birlik' vakti
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 24.01.2014 - 11:03

Türkiye Yelken Federasyonu'nun (TYF) yeni başkanı Mehmet Serhat Belli, genel kurul öncesi yaşanan gerginliklerin son bulması umuduyla yeni bir döneme girdiklerini söyledi. Yıpratıcı söylemlerden uzak durarak yeni bir yapı oluşturacaklarını belirten Belli, el ele verdikleri takdirde aşamayacakları hiçbir problemin olmadığını düşündüğünü ifade etti.

Belli, yelken camiasının bölünme, kutuplaşma gibi bir lüksünün bulunmadığına dikkati çekerek, "Bu tür söylemler yelken sporunun gelişimini tıkıyor. Tüm bu tıkanıklıkların üstesinden geleceğimizin ve birleştirici bir yapı oluşturacağımın sözünü verdim. Yeni dönemde birleştirici, tüm kulüplere eşit mesafede, şeffaf, farklı fikirlere saygılı bir federasyon yapısı oluşturacağız. Hesapların ve çekişmelerin geride kaldığı, yepyeni bir sayfa açacağız" diye konuştu.

 

Tesis sorunu

Yelken branşında milli sporcuların, kamp yapacakları bir merkezden yoksun olduğunun altını çizen Belli, "Öncelikli hedefimiz, camiamızın tesisleşme sorunlarına çözüm üretmek olacak" ifadesini kullandı. Belli, sözlerine şöyle devam etti: "Olimpik başarılarımızın yetersizliği hem yelken camiasının böyle bir merkezden yoksun olması hem de yeterli altyapının henüz tam anlamıyla kurulamamasından kaynaklı. Ayrıca TYF'nin İstanbul'da kendine ait kalıcı bir binadan yoksun olması da diğer bir tesisleşme sorunu. İşe TYF'ye İstanbul'da kalıcı bir yer sağlamakla başlayacağız. Bu sayede hızlı bir şekilde kurumsallaşmayı gerçekleştireceğiz."

 

'Arazi Sorunları Komitesi'

Kulüplerin yaşadığı arazi sorunlarının da camianın yaşadığı bir diğer önemli problemi oluşturduğunu dile getiren Belli, "Oluşturacağımız 'Arazi Sorunları Komitesi' sayesinde, iletişim yönü güçlü ve çözüm odaklı bir anlayışla camiaya hizmet edeceğiz" dedi.

Belli, kurulacak bölgesel lojistik merkezleriyle de kulüplerin malzeme ulaşımı sorunlarını çözmek için var güçleriyle çalışacaklarını anlatan Belli, "TYF'nin internet sitesinde yer alacak 'e-dükkan' aracılığıyla malzeme ihtiyaçlarını gidermelerinde kulüplerimize kolaylıklar sağlamayı planlıyoruz. Sorunları dinleyen, güçlü bir federasyon yapısıyla camiamızın sorunlarına çözümler üreteceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

TYF'nin kurumsallaşması için de gereken adımları atacaklarını bildiren Belli, şunları kaydetti: "Hızlı organize olabilen, bilgiyi paylaşan, şeffaf, yenilikçi, planlı-programlı kurumsal bir yapı oluşturacağız. Milli takımımızı kalıcı bir kamp merkezine kavuşturacağız. Yarış, kamp, seminer gibi organizasyonlar, faaliyet programına uygun olarak planlı-programlı bir şekilde yapılacak. Sporcu, antrenör ve hakemlerimizi eğitim ve seminerlerle geliştiren, yeni isimler yetiştirmek için farklı eğitim modelleri uygulayan, Yelken Federasyonu Ulusal Yelken Eğitim Programı'nı (TUYEP) daha aktif hale getirecek bir federasyon olacağız."

 

Sponsorluk sorunu

Belli, sponsorluk konusun ayrıca önem vereceklerini vurgulayarak, "Yeni finansal kaynaklar yaratmak için gereken kararlılık ve iletişim becerisine sahibiz. Kulüplerimize profesyonel destek vererek, yol gösterici olacağız. Avrupa Birliği ve tanıtım fonları ile ülkemizde spora ayrılan bütçeden yelken ailesinin maksimum düzeyde yararlanması için girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.

Uluslararası başarılara ulaşmada gereken güçlü altyapıyı oluşturmak için de özveri ve sabırla çalışacaklarına değinen Belli, şunları söyledi: "Olimpik başarıya ulaşmak için yelkenin uluslararası gelişimini takip edeceğiz. İçinde yabancı eğitmenlerin de yer aldığı profesyonel bir kadroyla Türk yelkenciliğini uluslararası düzeye taşımak için çok çalışacağız. Mentor, psikolog, doktor, fizyoterapist, diyetisyen ve lojistik sorumlularının da yer aldığı profesyonel bir ekiple, milli sporcularımıza hak ettikleri desteği vereceğiz. Paralimpik sporcularımıza da destek veren, yeni fırsatlar sunan, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sosyal uyum sorunlarının giderilmesine katkı sağlayacak bir federasyon olacağız."