Yazarımız Ataol Behramoğlu'ndan, 65 yaş isyanı

Dünyaca ünlü şair, gazetemiz yazarı Ataol Behramoğlu, 65 yaş üstü için uygulanan toplu taşıma kısıtlamasına karşı suç duyurusunda bulunmaya davet etti. Behramoğlu, ''Böyle bir karar, bir zamanlar ABD'de siyahilere uygulanan yasakların tıpkısıdır. Bu video İstanbul Valiliği'nin kararına karşı bu kurum hakkında suç duyurusudur. Sesimizi yükseltelim, susmayalım, suç duyurularını çoğaltalım'' ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 21.02.2021 - 19:58
Yazarımız Ataol Behramoğlu'ndan, 65 yaş isyanı
Abone Ol google-news

İstanbul Valiliği Hıfzıssıhha kararına göre, koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında 15 Ocak 2021'den itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm yurttaşların toplu taşıma kullanımı engellenmişti.

Valiliğin engelleme kararına karşı çıkan Ataol Behramoğlu, şu ifadeleri kullandı:

''Dünyanın hiçbir uygar ülkesinde söz konusu olamayacak bir kararla, 65 yaş üstü insanlarımıza uygulanan yasaklar devam etmektedir. İstanbul Valiliği, bir karar alarak bu yaş grubundaki insanlarımızın kamu araçlarına binmelerini yasakladı. Böyle bir karar, bir zamanlar ABD'de siyahilere uygulanan yasakların tıpkısıdır. Bu video İstanbul Valiliği'nin kararına karşı bu kurum hakkında suç duyurusudur. Sesimizi yükseltelim, susmayalım, suç duyurularını çoğaltalım.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler