'Yargıtay imamı' mühürlü zarfta

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay’da olduğunu öne sürdüğü “Cemaat imamı”nın ismini, gizli damgalı bir zarfla dün Yargıtay Başkanlığı’na iletti.

'Yargıtay imamı' mühürlü zarfta
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 21.01.2014 - 09:47

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay’da olduğunu öne sürdüğü “Cemaat imamı”nın ismini, gizli damgalı bir zarfla dün Yargıtay Başkanlığı’na iletti. Hürriyet’in haberine göre, “İsim verdiniz mi” sorusu üzerine “Ancak içeriğini söyleyemem” diyen Şahin, kamuoyunda büyük tartışma yaratan bu olayı, 30 Aralık’ta memleketi Karabük’teki partisinin il danışma meclisi toplantısında dile getirmişti.

Şahin’in bu açıklamalarının ardından Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık, YARSAV’ın suç duyurusuyla ilgili görevsizlik kararı verip dosyayı Yargıtay 1’inci Başkanlık Kurulu’na gönderirken, Yargıtay da harekete geçti. Yargıtay Başkanlığı, 6 Ocak’ta Şahin’e bir yazı göndererek, Yargıtay’daki ‘Cemaat imamı’ iddiasına ilişkin elindeki bilgi ve belgeleri istedi. Şahin de aynı gün yaptığı açıklamada “Bildiklerimi önümüzdeki hafta yazıyla Yargıtay Başkanlığımıza takdim edeceğim” dedi. Şahin dün de Yargıtay’daki ‘Cemaat imamı’nın ismi ile elindeki bilgileri gizli damgalı bir zarfla Yargıtay Başkanlığı’na iletti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon