Yargıdan 'faili meçhul'e beraat kararı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen “Beyaz Toros” simgesiyle ifade edilen faili meçhul cinayetler, gözaltında kayıplar ve yargısız infaz davalarında yargının verdiği beraat kararları dikkat çekiyor.

Yargıdan 'faili meçhul'e beraat kararı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 22.10.2015 - 00:45



* Mardin’de 1992-94 yılları arasında 13 kişiyi yargısız infaz etmek iddiasıyla yargılanan Musa Çitil, Mayıs 2015’te beraat etti. İddianamede, Derik ilçesinde yüzbaşı rütbesiyle ilçe jandarma komutanı olan Çitil, hakkında 13 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyordu. Karar Yargıtay’ca onandıktan sonra Çitil, Diyarbakır ili Jandarma Tugay Komutanı oldu.

* Silopi Görümlü’de 14 Haziran 1993’te 6 köylünün askerlerce zorla kaybedilmesiyle ilgili davada Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı emekli Tuğgeneral Mete Sayar ve 5 subay Temmuz 2015’te beraat etti. Oysa davada dinlenilen 2 askerin mağdur yakınlarının iddialarını destekleyen ifadeleri yer alıyordu.

* Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 19 Nisan 1995 tarihinde Bolu Dağ Komando Tabur Komutanlığı’nca gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Nezir Tekçi davasının sanıkları olan emekli Albay Ali Osman Akın ile Yarbay Kemal Alkan’a ‘Canavarca hisle adam öldürmek’ suçundan yargılandığı davada Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat kararı verildi.

* Son olarak 1993-1995 yılları arasında Şırnak’ın Cizre ilçesinde öldürülen 21 kişiyle ilgili açılan ve 47 duruşma yapılan davada emekli Albay Cemal Temizöz’ün de aralarında olduğu sanıklarla ilgili davada savcının beraat talep etti. Davada karar 5 Kasım’da açıklanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler