Yabani hayvanlara ilk yardım aracı

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce yaralı, hasta ve öksüz yaban hayvanlarına anında müdahale edebilmek, ihbarları kısa sürede değerlendirebilmek amacıyla bir adet ilk yardım ve nakil aracı hizmete girdi.

Yayınlanma: 06.09.2010 - 08:41
Abone Ol google-news

Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, uzman veteriner hekim tarafından kullanılacak nakil aracı, ilk yardım müdahaleleri için gerekli ekipmanla donatıldı.
Ekipmanlar içinde hayvanların anestezisi için kullanılan narkotik tüfek ve bu amaçla kullanılan ilaçlar, olay yerinde müdahaleye imkan tanıyan ameliyat malzemeleri ile hayvan nakillerinin yapıldığı taşıma kutuları bulunuyor.

Bu araç ve donanım sayesinde yardıma muhtaç yaban hayvanlarına uluslararası standartlara uygun müdahaleler yapılabilecek. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen uygulamayla vatandaşlardan ve kamu kurumlarından gelen ihbarlara da cevap verilerek, yaban hayvanlarına gerekli bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunulacak.

Yurttaşlar, Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü resmi web sitesi ''www.milliparklar.gov.tr'' aracılığıyla ihbarda bulunabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon