WTA şampiyonluğuyla tarih yazan Çağla: Hayalim tenis elçisi olmak

WTA şampiyonluğuyla tarih yazan sporcu başarı sırrını ve hedeflerini açıkladı.

Yayınlanma: 30.04.2016 - 05:03
Abone Ol google-news

Ülkemizde gündeme pek gelmese de Çagla Büyükakçay’ın adı Türkiye’nin tenis tarihinde birçok ilkle anılıyor. Son olarak, İstanbul Cup tenis turnuvasını kazanıp, bir WTA turnuvasını kazanan ilk Türk kadın tenisçi olarak da yine tarihe geçen 26 yaşındaki tenisçi, dün basın mensuplarıyla bir araya geldi. İşte Çağla’nın açıklamaları:

- Kupayı kazandıktan sonra neler hissettin?

Bittikten, eve girdikten sonra ilk gece ağlamadım, çünkü şoktaydım. Sabah uyanıp televizyonu açtığımda herkes benden bahsediyordu. Annem de geldikten sonra ağladım, ilk 100 hedefimiz her zaman vardı ama zor zamanlarımız da oldu.

‘Müthiş mesajlar geldi’

- Gelen mesajlar içinde en özeli hangisiydi ve kaç mesaj aldın?

Sporculardan, tenisçilerden ve “Hayatımda hiç tenis izlemedim ama oturup 2 buçuk saat nasıl seyrettiğimi anlamadım, nasıl ağladım maçtan sonra” diyen birçok kişiden mesajlar aldım. Müthiş mesajlardı, bu kadar sahiplenildiğim için çok duygulandım. Tabii ki Türkiye’de olması da beni çok mutlu etti. Daha önce bir şeyler başardığımda insanların haberi olmuyordu, “Bizim tenisçimiz mi var” diyorlardı. Onların gözü önünde olması benim için ayrıca güzel oldu.

- Mental çalışmaların nasıldı?

Samimi olmak gerekirse ben de inanamıyorum nasıl baş ettiğime... Seyircinin coşkusu beni daha iyisine itiyor ama bir yerde de oyuncuyu baskı altına alabiliyor. Ben bu hafta bu enerjiyi avantaja dönüştürdüm. Ben bu işi sevdiğim için yapıyorum, başarılı olsam da olmasam da bu zihniyette olmalıyım diye düşündüm.

‘Psikolojik yardım aldım’

- Ne zamandır psikolojik destek alıyorsun? Ne kadar yararını gördün? 

2 senedir de profesyonel yardım alıyorum. Yardım aldığım kişi, spor psikoloğu değil. Farkındalığımı arttırdı. Bana söylediği bir şey var, “Ben seni sadece başarılı olduğun zaman mutlu görüyordum.” Bu bende bir ışık yaktı. Bir de en önemli şeylerden birisi, negatif insanlardan uzak durmak, pozitif insanların hayatınızda olması çok önemli.

- Oynadığım maçların tekrarlarını izliyorum ve orda bazen kendime kızıyorum demiştin, İstanbul Cup’ın tekrarını izleme fırsatın oldu mu?

Henüz izleyemedim ama klipleri gördüm; kendimi beğendim. Hocam ne der bilmiyorum ama... (Gülüyor) Duruşum daha sağlam gibi gözüküyor.

- Bundan sonraki hayalin ne?

Olimpiyatlarda oynamak, Türkiye’de bir ilk olacak. En büyük hedefim o şu an. Tenisin Türkiye’de elçisi gibi olabilirsem, insanları motive edebilirsem de benim için muhteşem bir şey olur.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler