Vücudunda yaşı kadar 'saçma'

Siirt'te silahla vurulmuş olarak bulunan Kader Erten'in (14) vücudunda yaşı kadar saçma bulundu.

Vücudunda yaşı kadar 'saçma'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.01.2014 - 11:32

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Yapraktepe köyündeki evinde 12 Ocak’ta cansız bedeni bulunan 14 yaşındaki Kader Erten’in berdelle evlendirildiği, annesinin de kendisi gibi bir çocuk gelin, 3 ablasının da berdelle evlendirildiği ortaya çıktı. Kader’in karnında yaşı kadar (14) saçma tanesi bulundu.

Van’ın Çatak İlçesine bağlı Reşan mezrası doğumlu Kader Erten’in ölümü ile birlikte Türkiye’nin kanayan yarası “çocuk gelin” konusu da tekrar tartışılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, son 3 yılda 18 yaş altında zorla evlendirilenlerin toplam sayısı 134 bin 629.

Bunlardan 128 bin 866’sını kız çocukları oluşturuyor. KAMER’in verilerine göre ise 2011-2013 arasında zorla evlendirildiğini söyleyen kadınların toplam sayısı 2 bin 943.

ANF'nin haberine göre, bu çocuk gelinlerden biri olan Kader Erten’le ilgili yeni bilgiler de ortaya çıktı. 12 yaşındayken berdel olarak Mehmet Atak’la evlendirilen Kader’in 3 ablası da kendisi gibi berdelle evlendirildi. Kader’in babası Musa Ertem 2 evli. Köyde de durum bundan farklı değil. Köyün nerdeyse tüm erkekleri 2 evli, berdele karşılık ailenin kız çocukları diğer ailenin erkeğine ya ikinci eş olarak veriliyor ya da erkek çocuklarıyla evlendiriliyor.

Diyarbakır Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen otopside 14 yaşındaki Kader'in “göbek deliğinin üzerinde av tüfeği saçma taneleri toplu girişi yarası” belirlendi. Raporda, “Cesetten otopsi sırasında 1 plastik tapa ve 14 saçma tanesi elde edildi. Kişinin ölümünün av tüfeği saçma taneleri toplu girişi sonucu gelişen iç organ harabiyeti, iskelet kemik kırıkları, büyük damar yaralanması, iç kanama ve dış kanama sonucu meydana geldiği anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon