Visa'dan 8 milyon küçük işletme için yeni adım

Covid-19 sürecinde ekonomik iyileşme için adımlar atan Visa, Avrupa çapında sekiz milyon küçük işletmenin dijital ticarete uyum sağlaması amacıyla geniş çaplı projeler hayata geçirdiğini duyurdu.

Visa'dan 8 milyon küçük işletme için yeni adım
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.03.2021 - 13:38

İstanbul, 10 Mart 2021: Visa (NYSE: V) bugün yaptığı açıklamayla, küçük işletmelerin dijital dünyaya adapte olmaları ve faaliyetlerine devam etmelerine destek olmak amacıyla hayata geçirdiği programa, Avrupa çapında 100’den fazla iş ortağının dahil olduğunu duyurdu. 

DÜNYADA 50 MİLYON KOBİ’YE DESTEK OLMA TAAHHÜDÜ 

Programın 2020 yazında başlamasından bu yana, Avrupa genelinde iki milyondan fazla küçük işletmeye destek verildi. Ulaşılan bu rakam, işletmelerin hızla dijitalleşen ortama uyum sağlamaları, işlerini online ortama taşımaları ve geleceklerini güvence altına almalarını sağlamak üzere Visa’nın Avrupa'da sekiz milyon, dünyada ise 50 milyon KOBİ’ye destek olma taahhüdü kapsamında önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor.  

PANDEMİNİN ZORLAYICI ETKİSİ DEVAM EDİYOR

Covid-19 pandemisi, tüm Avrupa’da küçük işletmelerin üzerinde zorlayıcı bir etkiye sahip olmaya devam ediyor. Visa tarafından yapılan araştırma, küçük işletmelerin yüzde 65'inin şirketlerinin geleceği konusunda endişeli olduğunu ortaya koyuyor. Avrupa çapında Covid-19 kısıtlamalarından etkilenen işletmeler, iş modellerini tüketici beklentilerine göre dönüştürerek dijital ödeme kabul etme ve faaliyetlerini online ortama taşıma zorunluluğu ile karşı karşıya kaldı. Visa verileri, Avrupa'da 10'dan fazla ülkede çevrimiçi satışlarda yüzde 20'lik bir artış olduğunu ve on işlemden sekizinin artık temassız gerçekleştiğini gösteriyor.

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, “Küçük işletmeler, toplumda ve ekonomide hayati bir öneme sahip ve şu an pek çoğu Covid-19’un getirdiği yeni koşullar altında faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor. Visa’nın Avrupa çapında toplamda 2 milyon küçük işletmeyi, iş ortaklarıyla gerçekleştirdiği programlarla desteklemesi gurur verici. Türkiye’de de KOBİ’lerin işlerini online ortama taşımalarına yardımcı olmak, elektronik ödemeleri kabul etmelerine destek sağlamak ve tüketicileri alışveriş ihtiyaçlarını KOBİ’lerden karşılamaya özendirmek üzere çalışmalara imza attık. İşimi Yönetebiliyorum projemiz kapsamında, pandemi döneminde KOBİ’lere verdiğimiz dijitalleşme desteğini hızlandırdık. Covid-19’la birlikte gelişen yeni şartları da kapsayan bir içerikle, online eğitimler aracılığıyla KOBİ’lere ulaşmaya devam ettik. Visa’nın, cep telefonlarını temassız POS cihazlarına dönüştüren “Tap to Phone” teknolojisi sayesinde, KOBİ’lerin temassız ödeme kabul altyapısını yaygınlaştıracak yenilikleri iş ortaklarımızla hayata geçirdik. KOBİ’lerin ağırlıkta olduğu yeme-içme sektörünü desteklemek üzere ise birçok farklı iş ortağımızla birlikte, sektörün dijitalleşmesine öncü olan projeleri tüketicilerle buluşturduk. Ekonominin belkemiği olarak gördüğümüz KOBİ’lere yönelik iş birliklerimiz devam edecek” dedi. 

TÜM AVRUPA’DA ATILAN ADIMLAR…

Visa, dijital dönüşüm yolculuğunda Avrupa çapında sekiz milyon küçük işletmeyi destekleme taahhüdünü duyurduğundan bu yana, KOBİ’leri dijital olarak etkinleştirmek için bankalar, hükümetler, ticaret platformları ve teknoloji ortaklarıyla güçlerini birleştirdi. 

Visa, dijital dönüşüm yolculuğunda Avrupa çapında sekiz milyon küçük işletmeyi destekleme taahhüdünü duyurduğundan bu yana aralarında Türkiye’den Akbank’ın da olduğu, 100'den fazla program başlattı. Bu iş birlikleri, bir milyondan fazla küçük şirkete dijital ödemelere uyum ve tüketici talebini karşılamak için araç ve kaynaklar sağlanmasında yardımcı oldu.

Akbank Cebe POS ile dijital ödemeler dünyasında fark yarattıklarının altını çizen Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, “Akbank Cebe POS ile sektörde PIN destekli ‘Tap to Phone’ teknolojisini hayata geçiren ilk banka olduk. Bu sayede Android tabanlı telefon veya tablet ekranına PIN tuşlayarak kartlı ödeme işlemi gerçekleştirilebiliyor, yani tüm telefon ve tabletler birer POS cihazına dönüşüyor! Bu yeniliğin arkasına her zaman olduğu gibi müşteri deneyimi ve teknolojik altyapımızı koyduk. Baştan sona dijital bir deneyim olarak tasarladığımız bu süreçte KOBİ iş yerleri dijital platformlarımız üzerinden yaptıkları başvuruları onaylanır onaylanmaz Cebe POS uygulamasını anında kullanmaya ve ödeme almaya başlayabiliyorlar” dedi.

Kamu ile Ortaklıklar: Visa, şu anda Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Slovakya'da küçük işletmelerin temassız kabul terminallerine erişimini sağlamak için hükümetlerle birlikte çalışıyor. 29 ülkede hükümetler, temassız ödeme yapılmasını kolaylaştırmak üzere temassız ödeme limitini artırdı. Türkiye, Avrupa’da bu limiti arttıran ilk ülke oldu. 

Yeni kart kabul teknolojileri: İşletme sahiplerinin mobil cihazlarını ödeme terminallerine dönüştüren Visa’nın “Tap to Phone” teknolojisi Türkiye ile birlikte İtalya, Polonya, Romanya, Ukrayna ve Birleşik Krallık'ta da binlerce küçük işletme sahibinin dijital ödemeleri temassız olarak kabul etmesine yardımcı oluyor. 

Yeni online kaynaklar: Visa, aralarında Türkiye’nin de olduğu 15 Avrupa ülkesinde binlerce KOBİ’nin minimum maliyetle işlerini online ortama taşımalarına yardımcı olmak üzere çalışıyor. Türkiye’de Visa’nın KOBİ’lere yönelik gerçekleştirdiği İşimi Yönetebiliyorum programına katılan işletmelerden bir kısmı dijitalleşme desteği kapsamında website kurulumu, ödeme altyapısı kurma ve dijital pazarlama eğitimleri ile işlerini e-ticarete taşımak üzere danışmanlık hizmeti alıyor. Bugüne kadar “İşimi Yönetebiliyorum” eğitimlerine katılan 1.523 KOBİ temsilcisi e-ticaret dünyasına girdi, kendi markalarını geliştirdi, e-ticaret dünyasına girdi, satışlarını online ve dijital pazarlama ile desteklemeye başladı. Visa aynı zamanda KOBİ’lerin işlerini büyütmelerine yardımcı olmak üzere ücretsiz eğitim kaynakları sunan küresel bir platform olan “Pratik İş Becerileri” portalını birçok pazarda yerelleştirdi. Türkiye’de TÜRKONFED iş birliğiyle lokalize edilen platforma KOBİ’ler www.isimiyonetebiliyorum.com üzerinden ulaşabiliyor. 

Yeni bankacılık araçları: Küçük firmalar, bu kritik dönemde mali durumlarını yönetmeyi kolaylaştırmak üzere dijital bankacılık araçlarına da yöneliyor. Avrupa'daki bankalar ve fintech'lerle iş birlikleri kuran Visa, küçük firmaların nakit akışlarını ve satın almalarını daha iyi yönetmelerine yardımcı oluyor. Visa şu anda bu alanda Avrupa çapında 30 yeni program sunuyor. 

Topluluk Katılımı: Visa, tüketicileri yerel işletmelerden alışveriş yapmaya ve küçük işletmeleri desteklemeye çağırıyor. Bu kampanyalara örnek olarak Champion Green (İrlanda) Fiver Fest (İngiltere) ve Kaufnebenan Haftası (Almanya) verilebilir. Türkiye’de Visa, iş ortaklarıyla beraber tüketicileri yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren küçük işletmeleri desteklemeye teşvik eden çalışmalar gerçekleştiriyor. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler