Vatandaş ihbarcı oldu

Hükümetin fişleme yaptığı iddiaları kamuda da ihbar dönemini başlattı...

Vatandaş ihbarcı oldu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 02.01.2014 - 10:24

Yolsuzluk davası sonrası bizzat TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu tarafından itiraf edilen fişlemelere kamudan gelen ihbarlar da eklendi.

Operasyonun ardından hükümet ile Gülen Cemaati arasında yaşanan gerginlik kamuya da sıçradı. Memurlar ve bürokratlar birbirlerini, "Cemaatçi" ve "Gezici" olarak ihbar etmeye başladı. Bu süreçte, hükümetin "paralel devlet" olarak nitelendirdiği muhalif devlet görevlileri hakkında liste hazırladığına yönelik iddialar ise Ankara'yı karıştırdı.

Hükümet ile Cemaat arasındaki gerginlik, kamuda ilginç bir jurnal döneminin başlamasına yol açtı.

Taraf 'ın bürokratlardan edindiği bilgiye göre, alt kadrolardan gelen ihbar ve şikayetlerde, "Cemaatçi" ve "Gezici" olma durumu ön plana çıktı. Örneğin, bazı bürokrat ve memurlar yakın çalışma arkadaşlarını, "Samanyolu TV izliyor", "Hoca'yı savunuyor", "Parasını A bankasını yatırmış" veya "Gezi Parkı eylemlerine katılmış", "Gezi Parkı eylemlerini sosyal medyadan savunmuş" gibi iddialarla ihbar etmeye başladı. Bu konuda gelen şikayetlerin ne kadarının dikkate alındığı bilinmiyor. Aynı ihbar ve eleştirilerin MİT ve emniyet birimlerine de iletildiği öğrenildi. Öte yandan, Ankara kulislerinde son dönemde, hükümet üyelerinin "paralel devlet" olarak nitelendirdiği, hükümete muhalefet eden kişilerle ilgili tasfiye listesi hazırlandığı konuşuluyor. Listede, Başbakanlık başta olmak üzere 21 bakanlık ile bağlı kuruluşlarda kritik kadrolarda bulunan muhalif isimlerin yer aldığı iddia edildi. Listede sadece, Cemaat'e yakın isimlerin değil değişik görüşlerden ancak hükümete muhalif olan kişilerin de olduğu öne sürülüyor. Liste söylentileri bürokraside bir numaralı gündem maddesi haline gelirken, listenin gerçek olup olmadığı ve kaç kişilik olduğu konusunda ise net bir bilgi yok.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler