Van'da öğrenciler kütüphaneye hasret

Van’ın 1 milyon nüfusuna rağmen, kentte sadece bir devlet kütüphanesi hizmet veriyor. Öğrencilerin taleplerini karşılamayan kütüphanenin önünde çoğu zaman kuyruk oluşuyor. Araştırma yaparken ve ders çalışırken yer sıkıntısı yaşayan öğrenciler, “Tek talebimiz yeni ve yeterli kütüphaneler” dedi.

Yayınlanma: 04.02.2020 - 17:18
Abone Ol google-news

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılına ilişkin kütüphane verilerine göre, Türkiye'de 31 bin 451 kütüphane bulunuyor. Buna göre, ülke genelinde biri milli, 1162 halk, 598 üniversite, 29 bin 690 örgün ve yaygın eğitim kurumu olmak üzere toplam 31 bin 451 kütüphane faaliyet gösteriyor. Van’ın 1 milyon nüfusuna rağmen ise kentte sadece bir devlet kütüphanesi hizmet veriyor. Öğrenciler bir kütüphanenin yetersiz olduğunu belirtiyor.

Yeni kütüphanelerin açılmasını isteyen öğrenciler yaşadıkları sıkıntıları gazetemize anlattı: 

"SABAH 5-6’DA SIRAYA GİRİLMEYE BAŞLANIYOR"

KPSS’ye hazırlanan Hakan Alıcı (26): Bir yer de çalışmamız gerekiyor ama nerede? İlk dönemlerde, iki oda büyüklüğünde, inanılmaz derecede küçük olan İl Halk Kütüphanesini kullanıyordum. İlkokul öğrencisinden KPSS’ye hazırlanan öğrenciye kadar binlerce kişi buraya gelmeye çalışıyor. Talep çok. Sabah 5-6’da sıraya girilmeye başlanıyor. Geçen aylarda, valilikten yetkililer geldi ve sorunun çözüleceğini söyledi. Ama çözülmedi. Orada yer bulamayınca ben de, Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü’nün gençlik merkezinde, müdürünün inisiyatifiyle, öğrencilere ayrılan bir toplantı salonuna gitmeye başladım. Bunu diğer devlet kurumları bilmiyor. Yoksa burayı kapatabilirler. İpekyolu Belediyesi’nin bir kütüphanesi var ona da kütüphane demeye bin şahit lazım. Çok küçük, kafeterya gibi bir yer.

"KAPIDA BEKLİYORUZ"

YKS’ye hazırlanan Muhammed Pulat (20): Yer bulmak için İl Halk Kütüphanesi’ne ne kadar erken saatte gitsek de yer bulmadığımız çok oluyor. Kapıda beklediğimiz için yazın hep ayakta bekliyoruz, kışın da soğuktan erken gidemiyoruz. Bu sorun bir an önce çözülmeli. En azından bizden sonraki öğrenciler rahat çalışır.

KPSS’ye hazırlanan Kenan Gülmez (25): En büyük eksiğimiz, kütüphane. İl Halk Kütüphanesi'nin kapasitesi çok düşük. Sınavlarımız yaklaşıyor ama doğru düzgün çalışamıyoruz. Kütüphanelerin ve çalışma alanlarının geliştirilmesini, artırılmasını istiyoruz. Yetkililerin sesimize kulak verip, bizleri görmelerini diliyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler