Van'da hortum
Çaldıran ilçesine bağlı Yukarı Kuyucak köyünde etkili olan hortumda, 6 ev oturulamaz hale geldi.

Çaldıran'a 15 kilometre uzaklıktaki Yukarı Kuyucak köyünde gece saatlerinde başlayan fırtına, hortuma dönüştü.
Köyde 6 evin oturulamaz hale geldiği hortumda, evlerine giremeyen vatandaşlar bahçelerine kurdukları çadırda geceyi geçirdi.
Köylülerden Cengiz Atay, yaptığı açıklamada, "Evimizin üzerinde hiçbir şey kalmadı. Çatımız köyün içine dağıldı. Yağan yağmur olduğu gibi evine içine geliyor. Evlerimize de giremiyoruz. Çünkü evde ne oturacak yerimiz ne de hasar görmeyen eşyamız kaldı" dedi.
Çatısı uçtuktan sonra açık kalan evin tavanını gösteren Turan Atay da, "Evi tamamen topladık. Açılan tavandan sular geliyor. Evin içindeki suları kovalarla dışarı çıkarmaya çalışıyoruz. Evin önünde çadır kurduk. Ancak çadırda da kalmak çok zor. Çocuklar üşüyor, bu nedenle komşuların evinde kalıyorlar" diye konuştu.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
MSB'den açıklama geldi!
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
Erdoğan, 92 yaşındaki yurttaşa el öptürdü
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!
-
'CHP'ye ve bana açılan davaların savcılığına soyundu'
-
Sergen Yalçın'dan Galatasaray'a uyarı