Vagus.TV'ye erişimi engelleyen TİB'e erişilemiyor

Vagus.tv'ye erişim engeliyle ilgili iddialar büyürken erişimi engelleyen TİB'e erişilemiyor. Vagus.tv'nin sahibi Serdar Akinan 72 saattir TİB'den engellemeye gerekçe gösterilen mahkeme karar sayısı ve tarihini istiyor ancak karşısına muhatap çıkmıyor.

Vagus.TV'ye erişimi engelleyen TİB'e erişilemiyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 29.01.2014 - 12:49

Akinan'ın avukatları TİB'in avukatı Osman Turan'dan kapatma kararını ve ilgili dosya numarasın istedi. Ancak 72 saat geçmesine rağmen talebine herhangi bir yanıt alamadı.

Serdar Akinan, TİB Avukatı'nın Vagus'un avukatlarıyla görüşmekten kaçındığını da twitter'daki hesabından duyurdu.

Akinan, Vagus avukatlarının TİB'e alınmadığını da sözlerine ekledi.

Vagus.TV'ye erişim  geçtiğimiz günlerde engellenmiş ve gerekçe olarak İstanbul Cumhuriyet Baş Savcılığı'nın 16 Ocak 2014 tarih ve 2012/656 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından "koruma tedbiri" adı altında engellendiği belirtilmişti.

Ancak ilgili kararın Vagus.tv'yle hiçbir alakası olmadığı ortaya çıkmıştı. Üstelik Serdar Akinan, ilgili Cumhuriyet Başsavcısı'nın erişim engelleme gibi bir talepte bulunmadığını kendisine aktardığını söylemişti.

Yürürlükte olan yasalara göre Cumhuriyet Başsavcısı böyle bir talepte bulunsa bile 24 saat içinde bunu mahkeme kararıyla onaylatması gerekiyor. Onaylatmazsa erişim engeli kalkıyor.

Ancak ortada Vagus.tv'nin (hatta soundcloud.com'un) kapatılmasıyla ilgili herhangi bir mahkeme kararı yok. Bu nedenle Vagus.TV hakkını arayabileceği bir muhatap bulamıyor. Serdar Akinan'ın aktardığı bilgilere göre erişimi engelleyen TİB'e de erişilemiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon