Umutlar yeni yıla

Ekonomik kriz ve işsizliğin damga vurduğu 2019 yılını geride bırakırken İstanbul yeni yılı “coşkusuz” karşıladı. Kutlamaların merkezi olan Beyoğlu’nda eğlence merkezlerinin önemli bir bölümünün boş kaldığı görülürken yeni yılı Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde karşılayanların çoğunun yabancı olması dikkat çekti. Taksim’deki kutlamalara aralarında Suriyeli, İran, Afganistan, Pakistan, Türkmenistan’dan gelen göçmenlerin ve turistlerin katıldığı görüldü. Kentteki coşkulu kutlamaların adresi ise havai fişek gösterilerinin izlendiği Ortaköy ve Nişantaşı oldu.

Yayınlanma: 02.01.2020 - 02:00
Umutlar yeni yıla
Abone Ol google-news

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne açılan tüm yollar güvenlik güçleri tarafından kapatılarak kontrol noktaları oluşturuldu. Bazı caddelerin girişinde ise toma ve zırhlı araçlar konumlandırıldı. Eğlenmek için Taksim’e gelen yurttaşların üstleri ise tek tek arandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Gezi Parkı’na girişler yasaklandı. İstiklal’de dükkânları bulunan çok sayıda esnaf kepenklerini kapatırken eğlence mekânları ise boş kaldı. Yeni yılı diğer yıllara nazaran bu yıl daha sessiz karşılayan İstiklal’de yurttaşların esen rüzgâra karşı dilek fenerlerini gökyüzüne uçurmayı başarması kısa süreli bir coşku yarattı. Atlı polislerin bu yıl da Taksim Meydan’da görev alması turistlerin ilgisini çekti. Yeni yıla girer girmez Taksim Meydanı boşalırken gece geç saatlere kadar yoğunluğun olduğu İstikal Caddesinde ise bu yıl da küçük bir arbede yaşandı. İki grup arasında yaşanan arbede polisin müdahalesiyle büyümeden önlendi. 

GERİCİ GRUP YİNE SAHNEDE 

Her yeni yıl kutlamalarında ortaya çıkan “Tebliğci” olarak bilinen gerici grup da yine ortaya çıktı. Galata Kulesi çevresinde, yılbaşı kutlamalarına karşı bildiri dağıtan ve İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyen grup, polis tarafından caddeye sokulmadı. Grup polisin uyarısı üzerine dağıldı. 

HAVAİ FİŞEKLİ KUTLAMA

Havai fişek gösterileriyle yeni yıla girmek isteyenlerin adresi ise Ortaköy oldu. Ortaköy’ü tercih eden İstanbullular, yerli ve yabancı turistler meydana kurulan sahnede DJ performansı ile eğlendi. Boğaz manzarasına karşı 2019’un son fotoğrafları çekilirken, havai fişek gösterisi görsel bir şölen oluşturdu. Yılbaşı kutlamaları için özellikle Ortaköy’ü tercih ettiğini dile getiren Sabri Genç isimli yurttaş ise, “Adana’dan geliyoruz. Bizim için farklı bir atmosfer, bu yılı sağlık ve huzur içerisinde geçirmek istiyoruz” dedi.

ESNAF NAR ATTI

Şişli Kurtuluş’ta mahalle sakinleri her yıl olduğu gibi bu yıl da, camlara çıkarak yeni yıla girdi. Esnaflar kendi dükkân kapısında bereket getirir inancıyla nar kırarken yurttaşlar ise yollara bardak attı. 

GARSON DA KESTANECİ DE DERTLİ


İstiklal Caddesi’yle bütünleşen tarihi Çiçek Pasajı’nda esnafın morali oldukça düşüktü. Pasajda 35 yıldır garsonluk yapan Ayhan yeni yıl beklentisini boş masaları göstererek şu sözlerle anlattı: “Krizden kaynaklı işler kötü. Her sene birbirini aratıyor. İşlerimiz daha çok düşüyor. Üretim olmayan ülkenin sonu böyle olur.” Taksim’de 10 adımda bir rastladığımız soğuk havada kestane pişirenlerden biri olan Ahmet Yılmaz diğer esnaf gibi dertliydi. 25 yıldır kestanecilik yaptığını ve yeni yıl için de daha fazla kestane aldığını ancak hiç satış yapamadığını söyleyen Yılmaz, “Geçen yıl daha iyidi. İş yok. Ekonomi sıfır. Hayat pahalı. Geçim zor” ifadelerini kullandı. 




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler