Uluslararası e-ihracat platformu Worldef, ücretsiz eğitime başladı

Pandemi kısıtlamaları, e-ticaretin hızlı yükselişine neden olurken e-ticaret ve e-ihracat alanındaki işgücü talebine yetişilemiyor.

Uluslararası e-ihracat platformu Worldef, ücretsiz eğitime başladı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.09.2021 - 04:00

Uluslararası e-ihracat platformu Worldef, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile birlikte gerekli işgücünü sağlamak üzere ücretsiz eğitime başladı. Türkiye’nin e-ticaret hacminin 2020 yılında 226 milyar 200 milyon liraya yükseldiğine dikkat çeken Worldef’in kurucusu Ömer Nart, e-ticarette yetişmiş işgücünün en büyük sorun olduğunun altını çizdi. Beş yıl içinde e-ticaret hacminin 25 milyar dolara çıkmasının beklendiğini de belirten Nart, “2019 yılında 54 bin e-ticaret firması kurulurken, 2020 yılında bu rakam 250 bine ulaştı. 2021 yılı sonunda ise bu sayının 350 bine çıkması bekleniyor. Pandemi süresince en az 200 bin e-ticaret firması faaliyete başladı” diye konuştu. 

E-ticaret ve e-ihracat danışmanlığı gibi hizmetlere ihtiyaç duyulduğunu da kaydeden Nart, şöyle devam etti: “Worldef, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile işbirliği yaparak sektördeki eğitim ve danışmanlık açığını kapatıyor. Firmalar yetişmiş e-ticaret elemanı bulmakta zorlanıyor. Biz de e-ticaret ekosistemi için gerekli işgücünü sağlamak üzere ücretsiz olarak eğitim veriyor ve işe yerleştirme yapıyoruz. Lojistik sektörü de dahil sektörde en az 1 milyon kişilik istihdam açığı bulunuyor. Yeni işe başlayanlar dört bin TL alırken, iki yıl içinde maaşlar yedi- sekiz bin TL’ye yükseliyor. E-ticaret müdürleri ise 20-25 bin TL civarında maaşlar alıyor.” 

81 ilde e-ticaret seminerleri düzenlendi

E-ticaret ve e-ihracat eğitimi alanların yüzde 50’sini girişimciler oluşturuyor. Diğer yüzde 50 ise, 40 yaş üstü yön değiştirmek isteyenlerden oluşuyor. Bugüne kadar 27 bin kişi WORLDEF’te e-ticaret eğitimlerine katıldı. Ticaret Bakanlığı ile birlikte 81 ilde e-ticaret seminerleri düzenlendi. 

21 Ekimde de Word e-Commerce Forum Global Meetıng etkinliğinde “E-Ticaretin Rönesansı – Avrasya’nın Dijital Başkenti: İstanbul” teması ele alınacak. Forum’da; büyükelçiler, kalkınma ajansları başkanları ve genel sekreterlerinin katılacağı; yerel ve global pazaryerlerinin de yer alacağı altı farklı oturum olacak.

Forum’da, ana tema çerçevesindeki aşağıdaki konular ele alınacak;

Covid-19’un Uluslararası Ticarete Etkileri

E-Ticaret, Dijital Diplomasi ve Mevzuat Uygulama

E-Ticaret, Otomasyon ve Sürdürülebilirlik

Pandemi ve Küreselleşme


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler