Ukrayna'da çatışmalar hız kesmiyor: 11 ölü

Ukrayna'da devam eden hükümet karşıtı gösteriler 'ateşkes' açıklamalarına rağmen hız kesmedi. Bağımsızlık Meydanı'nda yaşanan çatışmalarda Ukrayna medyası en az 11 kişinin hayatını kaybetti. Ukrayna'da 28 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan çatışmalar, dünya liderlerinin gündeminde.

Ukrayna'da çatışmalar hız kesmiyor: 11 ölü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 20.02.2014 - 11:04

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç 26 kişinin ölümüne yol açan çatışmaların ardından muhalefet liderleriyle ateşkes anlaşmasına vardıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yapılan açıklamada, tarafların son iki gündür devam eden kanlı olaylara son vermek için "müzakereler" konusunda uzlaştıkları belirtildi. Yapılan duyuruda tarafın "sosyal barış adına ülkedeki durumu istikrara kavuşturmak için" çalışmaya karar verdikleri belirtildi. Ateşkes anlaşmasına Yanukoviç'in üç ana muhalefet lideriyle yaptığı görüşmeden sonra varıldı. Cumhurbaşkanlığı açıklamasında ateşkesin uygulama yöntemine dair detaylara yer verilmediği görüldü.

 Ukrayna'da protestocular yakaladıkları polisi böyle linç etti! - VİDEO

FOTO GALERİ

 

Muhalif Vatan Partisi'nin lieri Arseniy Yatsenyuk partisinin internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Yetkililerin bugün Bağımsızlık Meydanı'na karşı yapmayı planladığı saldırı yapılmayacak. Bir ateşkese varıldı. Önemli olan insan hayatının korunması " dedi.
 
"SAĞ SEKTÖR' ATEŞKESE UYMAYI REDDETTİ

Ukrayna'daki protesto gösterilerinin önde gelen radikal kesimlerini birleştiren Sağ Sektör'ün (Praviy Sektor), yönetim ile muhalefet
arasında dün gece sağlanan ateşkese uymayı reddettiği belirtiliyor.
Ukrayna'daki protesto gösterilerine katılan radikal grupları bünyesinde birleştiren Sağ Sektör'ün lideri Dmitriy Yaroş, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, örgütünün herhangi bir anlaşma imzalamadığını; bundan dolayı kendilerinin söz konusu ateşkese uymak niyetinde olmadıklarını açıkladı.
Yaroş, "Birileri, halk ayaklanmasını sahte ateşkes ilan ederek durdurmak istiyor. Resmen açıklıyorum: Sağ Sektör, herhangi bir anlaşma
imzalamadı, hiç kimse ile herhangi bir konuda mutabakat sağlamadı" ifadesini kullandı.
 

 AB'nin gündemi Ukrayna

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 28 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan yönetim karşıtı gösteriler, dünya gündeminin ilk sırasına yerleşti.

Fransa, Almanya ve Polonya dışişleri bakanları, bu sabah Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile Kiev'de görüşecek.

AB bakanları ise Brüksel'de bir araya gelerek, Birliğin Ukrayna'ya yaptırım uygulayıp uygulamayacağına karar verecek.

Kiev'de salı günü parlamento yakınlarında başlayan, daha sonra Bağımsızlık Meydanı'na sıçrayan ve tüm gece süren çatışmalarda en az 28 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 400 kişi yaralanmıştı.


Orduda değişiklik

Yanukoviç, Genelkurmay Başkanı General Volodimir Zamana'yı görevden aldı, yerine Donanma Komutanı Amiral Yuriv İlyin'i atadı.

Ukrayna yanıyor: Genelkurmay başkanı görevden alındı!

 Çatışmalar, dünya liderlerinin de tepkisini çekti

Meksika'nın Toluca kentindeki Kuzey Amerika Zirvesi'nde Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ve Kanada Başbakanı Stephen Harper ile bir araya gelen ABD Başkanı Barack Obama, taraflar arasında ilan edilen ateşkesi memnuniyetle karşıladı ve şiddetin önlemesinde asıl sorumluluğun Devlet Başkanı Yanukoviç ile hükümete ait olduğunu vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı da Ukrayna kabinesinin 20 üyesine vize yasağı uyguladığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise şiddet olaylarını "darbe girişimi" olarak niteledi.

 

Kiev alevler içinde! - VİDEO



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon