Üç komutanın tutuklanması... Gizli tanığın ifadesindeki çelişkiler
MİT TIR’ları soruşturmasında 3 komutanın tutuklanmasına neden olan gizli tanığın ifadesi çelişkilerle dolu.
Adana ve Hatay’da Ocak 2014’te MİT TIR’larının durdurulması ile ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu’nun ifadesine Cumhuriyet ulaştı. Cihangiroğlu’nun ifadesi İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan’ın soruşturmaya ilişkin hazırladığı 10 bin 529 sayfalık iddianamede yer alan “Alparslan” kod adlı gizli tanığın ifadesinde ciddi “zaman çelişkileri olduğunu” ortaya çıkardı.
İstanbul Başsavcı Vekili Fidan’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın, dönemin Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve Jandarma Kriminal Laboratuvarları Daire Başkanı emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu tutuklanmıştı. Tutuklamaya gerekçe olarak “Alparslan” kod adlı gizli tanığın ifadeleri gösterilmişti.
Saldırı daha olmamıştı...
Alparslan ifadesinde, 6-7 Ocak 2014’te Ankara Kızılay’da Meclis’in karşısında bulunan Jandarma Genel Komutanlığı toplantı salonunda, o zamanki Jandarma Genel Komutanı’nın başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildiğini, bu toplantıya çoğunluğu subay olmak üzere 200-250 civarında jandarma personelinin katıldığını belirtmişti. Alparslan’a göre, dönemin Jandarma Genel Komutanı Servet Yörük bu toplantıda Suriye sınırının karşı tarafında birtakım grupların terör olayları gerçekleştirdiğini, jandarmanın daha etkin olması gerektiğini ve Türkiye’den Suriye’ye hiçbir şekilde silah, mühimmat ve benzeri şeyin geçmesine kesinlikle izin verilmemesini emrettiğini belirtti. Alparslan, Yörük’ün Aksaray’da meydana gelen ve jandarma personelinin şehit olmasıyla neticelenen olayı örnek göstererek “Suriye’den de Türkiye tarafina hiçbir şekilde militan ve benzeri unsurların ayrıca silah ve malzemelerin geçirilmemesi gerektiğini” söylediğini aktardı. Ancak bu toplantı gerçekleştiği sırada gizli tanığın Yörük’ün örnek gösterdiğini belirttiği saldırı gerçekleşmemişti. Toplantının gerçekleştiği yer ise Jandarma Genel Komutanlığı’na ait Beştepe’deki karargâh binasıydı.
Cihangiroğlu ise savcılık sorgusunda olay günü 22 Ocak 2014’te yıllık değerlendirme toplantısına katılmak için Beştepe Karargâh binasında olduğunu belirtti. Cihangiroğlu, mola bölümünde Adana Savcılığı’ndan kurye ile bir delil geldiğinin kendisine haber verildiğini ifade ederek, tüm amirlerin ve İçişleri Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu’na bilgi verildiğini aktardı.
En Çok Okunan Haberler
- Saadet'te yeni genel başkan belli oldu
- Kriminal raporun ayrıntıları ortaya çıktı
- İktidarın '25 Kasım' korkusu
- İstanbul'da aile katliamı
- AKP sayesinde bu düş de gerçek oldu!
- 4 kişiyi öldürüp intihar etti!
- 'Bu işin şakası yok, herkes ayağını denk alsın'
- Akalın'dan İYİ Parti'yi karıştıracak açıklama
- Gökçek döneminde belediyeden geçen karar pes dedirtti!
- CHP'li vekilden Masterchef Sergen'e tepki