Twitter bu kez öyle bir rekor kırdı ki

Mikroblog sitesi Twitter'ın hayal kırıklığı yaratan dördüncü çeyrek bilançosunun ardından borsada hisseleri yüzde 24 düştü. Bu düşüş Twitter hisseleri işlem görmesinden bu yana rekor oldu.

Twitter bu kez öyle bir rekor kırdı ki
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.02.2014 - 10:55

Geçtiğimiz gün yılsonu bilançosunu yayınlayan twitter 511,5 milyon dolar zarar açıklayarak 253 milyon dolarlık zarar tahminini katladı. Bu sonuç üzerine Twitter'ın işlem gören hisseleri bir günde yüzde 24 eriyerek rekor kırdı.

Twitter hisseleri bu sert düşüşle 50.03 dolara kadar geriledi. Aralık ayında Twitter hisseleri 74.73 dolar ile zirveye çıkmıştı. Son değeri ile Twitter ilk hisse değerinden yine de yüzde 90 yüksek seviyede bulunuyor.

Rakamlar alarm veriyor

Twitter bilançosu sadece zarar miktarıyla dikkat çekmiyor. Şirketten yapılan açıklamada aktif kullanıcının yüzde 30 artarak 241 milyon kişiye yükselmesine rağmen üçüncü çeyrekte 159 milyar sayfa gösterimi yapan Twitter'ın son çeyrekte 148 milyar sayfa gösteriminde kalması dikkat çekti.

Uzmanlar bu rakamların Twitter'ın hızlı büyüme evresinin sona erdiği yönünde endişeleri artırdığına dikkat çekiyor. Twitter'ın şimdiye kadar organik büyüdüğüne dikkat çeken uzmanlar bundan sonra sitede yapılacak kullanıcı dostuu değişikliklerin önem kazanacağına işaret ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler