"Tutukluluğu devam edecek"
İran'ın Brezilya Büyükelçisi Muhsin Şatırzade, İran'da recm cezasına çarptırılan Sakine Muhammed Aştiyani'nin bu ülkede tutukluluğunun devam edeceğini açıkladı.

İran'ın Brezilya Büyükelçisi Muhsin Şatırzade, Brezilya ajansına yaptığı açıklamada, ''Sakine Muhammed Aştiyani'nin Brezilya'ya gönderilmesi için hiçbir resmi teklif ve talep almadıklarını, hiçbir yazılı belge veya not teatisi olmadığını'' belirtti.
Şatırzade, ''İran'ın kültürel ve ahlaki ilkelerini uygulayan yasaları uyarınca yargılanacak suçların bulunduğunu'' kaydetti.
2 çocuk annesi Sakine Muhammedi-Aştiyani, kocasının ölümünden sonra iki kişiyle birlikte olduğu gerekçesiyle 2006'da recm cezasına çarptırılmıştı. Dünyada tepki çeken mahkumiyet kararının ardından Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, 31 Temmuzda Aştiyani'ye mülteci statüsü verebileceğini duyurmuştu.
İran Dışişleri Bakanlığı, Lula da Silva'nın, Aştiyani'ye sığınma hakkı tanıyarak duygusal hareket ettiğini ve olayı tam bilmediğini bildirmişti.

En Çok Okunan Haberler
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
Flash TV ve Pozitifbank'a el konuldu
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
İstifa eden dekandan ilk açıklama
-
'Kendi cebinden ödeme' suçu
-
'Amerika'nın müşterisi yapıldı'
-
Erdoğan, 92 yaşındaki yurttaşa el öptürdü
-
Zafer Algöz, 'Şinasi Yurtsever' paylaşımını sildi