TÜSİAD: Kasvet

AKP’nin işadamlarına baskısına ve cemaat operasyonlarına tepki gösteren, Gül ile yakınlığını gizlemeyen Boydak ailesine ‘nitelikli yağma’ suçlaması yapıldı.

Yayınlanma: 16.09.2015 - 21:12
Abone Ol google-news

Göz altına alınan Boydak Holding’in Üst Yöneticisi (CEO) Memduh Boydak aynı zamanda iki dönemdir Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) yönetim kurulu üyeliği yapıyor. TÜSİAD’dan yapılan yazılı açıklamada, Boydak’ın gözaltına alınması haberinin üzüntü ve kaygı yarattığı belirtilerek, “İş dünyasını ağır ithamlarla sürekli tedirgin eden kasvetli atmosfere dikkat çekmek ve bu gidişin son bulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz” denildi.

Hukuk devletinde iş dünyası da dahil hiçbir kurum ve kişinin yasal herhangi denetim ve soruşturmadan muaf olmadığına ve hesap verebilir olması gerekitğine işaret edilen TÜSİAD açıklamasında, “Bununla birlikte, tüm vatandaşlarımız için her zaman dile getirdiğimiz gibi iş dünyası için de adil yargılanma hakkı, itibarın ve kişilik haklarının zedelenmemesi gereği ve ceza soruşturması süreçlerinin süratle sonlandırılması ihtiyacı esastır. Sorumlu bir iş dünyası temsil örgütü olarak yasal süreçlerin bu hassasiyetlere uygun olarak yürütülmesinin takipçisi olacağız” denildi.

Açıklamada “Memduh Boydak’ın gözaltına alınması karşısında yönetim kurulumuz derin bir üzüntü ve kaygı duymaktadır. Boydak iş dünyasının itibarlı, saygın ve değerli bir mensubudur. Bir an önce aramızda görmeyi umut ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

 

Hedef olmuştu

Gezi direnişine destek verdiği gerekçesiyle 2013’te hükümetin hedef tahtasına olan Koç Holding şirketlerinden Tüpraş’a yönelik mali incelemeyi eleştiren Boydak Holding’in Başkan Vekili ve Memduh Boydak’ın ağabeyi Mustafa Boydak da uzun süre hükümetin hedefinde olan isimlerden oldu.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı sıfatıyla Mustafa Boydak o dönem yaptığı konuşmada 28 Şubat sürecinde yaşanan olumsuzluklardan örnekler vererek herhangi bir ayrımcılık gütmeden; ‘Türkiye’yi taşıyan şirketleri gözümüz gibi korumamız gerekiyor’ demişti.

TÜSİAD’ın 2014 ikinci Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise aralarında Boydak Holding yöneticisinin de yer aldığı bir çok iş insanını ağır eleştirmişti. Erdoğan toplantıda “17-25 Aralık darbe girişimi... Belli sermaye çevrelerinin belli işadamlarının, holdinglerin bugün dahi bu paralel yapıyı, bu ihanet şebekesini maalesef görmezden gelmesi... Bir kısmının kol kanat gerdiğini hatta açık açık desteklediğini görüyoruz” diyerek holdinglere yüklenmişti.

 

Holdingin 14 bin çalışanı var

Boydak Holding başta mobilya olmak üzere, enerji, tekstil gibi pek çok alanda faaliyet gösterirken, en fazla bilinen markaları arasında İstikbal, Bellona, Mondi bulunuyor. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, yıllık cirosu 6 milyar liranın üzerinde olan grubun 14 bin civarında çalışanı bulunuyor. Holding bünyesindeki şirketlerden 8’i Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor.

 

Erdoğan'dan ödül almıştı

Boydak Holding, 17-25 Aralık büyük yolsuzluk operasyonlarından önce hükümete yakın holdinglerden biri olarak biliniyor. Hatta Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin, 2011’de en fazla ihracat yapan firmalara verdiği ‘İhracatın Şampiyonları’ ödülleri töreninde Memduh Boydak ödülünü dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı. 28 Mayıs 2012’de yapılan ödül töreninde Erdoğan ve Boydak’ın samimi pozları ise dikkatlerden kaçmıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler