Turnikeye ‘Hayır’

Ege Üniversitesi’ne girerken kart basan öğrenciler çıkışta da kart basıyor.

Yayınlanma: 04.04.2017 - 21:02
Abone Ol google-news

Ege Üniversitesi’nin öğrencileri üzerindeki baskıları bitmek bilmiyor. Üniversitenin girişindeki turnike sistemine kart basıp kampusa giren öğrenciler, artık dışarı çıkarken de kart basıyorlar. Bu durum karşısında isyan eden öğrenciler, “Girerken ve çıkarken niye kart basıyoruz. Bir sürü kuyruk ve zaman kaybı oluyor. Tartışma yaşanıyor. Bize, ‘girerken öğrenci olduğunu anlamadık, tekrar kontrol ediyoruz’ mu demek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Emine Akbaba, turnike sisteminin cezaevini andırdığını belirterek turnikelerin sadece kampus giriş çıkışında değil fakültelerde de olduğunu söyledi.

Akbaba, üniversitelerinin dört bir yanına kamerada yerleştirildiğini dile getirerek, “Kameralar ile üniversiteliler sürekli denetim altında tutulmaya çalışılıyor. ‘Hayır’ diyen üniversiteliler özel güvenlik tarafından sürekli takip ediliyor ve fotografları çekiliyor. Bizim kimliğimiz elimizdeki cetvellerimiz, kalemlerimizdir. Fakülteler arası kurduğunuz turnikeler ile yan yana gelmemizi engelleyemezsiniz” diye konuştu.

Unutan giremiyor

Ege Üniversitesi Konservatuvar 3. sınıf öğrencisi Özgür Duran ise, “Bizler çıkışlarda okutmak istemediğimizde ya da kartımızı unuttuğumuz da özel güvenlik bizi içeri almıyor, bizlere tehdit ve hakaretlerde bulunuyor. Araba ile giriş çıkış yapıldığında araçtaki insanların kim olduğuna bakmayan özel güvenlik bizleri okul kartımızı olmadığı zaman okula dahi almıyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler