Denizli, Ankara, Şırnak ve Muş'ta gözaltı

İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile Denizli'de 1 komiser, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 1 komiser yardımcısı, Ankara'da 1 baş komiser, Malatya'da 1 polis ve Muş'ta 1 polis gözaltına alındı.

Denizli, Ankara, Şırnak ve Muş'ta gözaltı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 27.01.2015 - 12:28

 Aynıca Muş'ta daha önce açığa alınan bir komiserin de arandığı ifade edildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, yasadışı dinleme operasyonuyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:
"İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde suç tarihinde görevli bir kısım personel tarafından, aralarında kamu kurumlarında görevli olan bazı memur, üniversite üst düzey yöneticileri ve üst düzey askeri personelin de bulunduğu toplam 92 kişinin farklı isim ile meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatları ile 2009-2010-2011-2012 ve 2013 yılları arası yasaya aykırı olarak usulsüz dinlendiklerinin, yapılan denetimlerde tespit edilerek Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirilmiştir. Bunun üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca başlatılan soruşturma kapsamında toplanan delillere göre haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında rütbelilerinde bulunduğu ve bir kısmı değişik illerde görev yapmakta olan 26 emniyet personeline yönelik olarak 27.01.2015 tarihi itibari ile gözaltına alınma talimatı verilmiş olup, konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir."

AVUKAT AKSOY: EMNİYET DİŞLERİ SÖKÜLMÜŞ HALE GETİRİLDİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görev yaptıkları dönemde, birçok kişiyi, sahte isimlerle dinledikleri ileri sürülen 26 polis için gözaltı kararı çıkması ardından avukat ile aileler, Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Sanık polislerin avukatlarından Ali Aksoy, şöyle dedi:

"Emniyet iyice dişleri sökülmüş bir hale getirildi. Emniyet bitirilmiştir. Ne acıdır ki bunu da yapanlar, emniyetin kendi personeli tarafından kullanılmaktadır. Siz daha yürümekte olan, henüz daha birinci duruşması bile bitirilmeyen bir dosyanın sanıklarını veya şüphelilerini, eğer varsa bir suç isnadı, aynı dosyada ek iddianame ile kanunla halletmek gerekirken, yeniden bu insanları, sabahın 06.00'sında operasyonla evlerinden almak, sadece İçişleri Bakanlığı'nın, terör örgütleriyle yapmış olduğu pazarlığın ortaya yansımasının, perdelenmesidir. Şu an ortada kötü bir tiyatro var. Yani ortada bir şüpheli veya suç yok. Bu kötü tiyatronun kötü senaryosu var. Bizim müvekkillerimiz açısından, suç izah edemiyoruz. Ne yazık ki, kötü biri tiyatronun şahitleri olarak buradayız. Gizlilik falan o işin hikayesi, insanlar bir kez çalmaya başladıkları zaman her şeyi çalmaya başlarlar. Şimdi de hukuku çalmaya başladılar. Bu dosyayı hazırlayanların diplomasının olup olmadığının sorulmasını istemiştim. Şimdi o cümlemi onla çarparak devam ediyorum. Bu operasyonu hazırlayanların hukuk bilmediklerini söylüyorum. Yürütülen bir soruşturma varsa ancak buna ek iddianame hazırlayabilirsiniz. Bize böyle kumpaslar kurmaya gerek yok."

Avukat Ali Aksoy, operasyonların hırsızlıkları örtmek için yapıldığını iddia etti, müvekkillerin bulunduğu Terörle Mücadele Şubesi'nin ise, Terörle Müzakere Şubesi'ne döndüğünü öne sürdü


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler