Türkiye tarihinin en yüksek miktarlı yolsuzluk operasyonu

Aralarında 3 bakanın oğlu, 2 işadamı, 1 ilçe belediye başkanı ile koruma kurulu üyelerinin bulunduğu toplam 84 kişi gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonunun maliyeti işleyen rüşvet çarkıın boyutlarını gözler önüne serdi.

Türkiye tarihinin en yüksek miktarlı yolsuzluk operasyonu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.12.2013 - 10:46

Salı günü sabah saatlerinde başlayan ve aralarında ünlü işadamları, bürokratların ve bakan danışmanları ile bakan çocuklarının da aralarında olduğu yolsuzluk operasyonuyla ilgili çok önemli bilgiler ortaya çıktı.

İstanbul Emniyeti'ndeki gelişmeleri canlı yayında Fox Haber'e aktaran Ercan Gün, operasyonun 5 yıllık bir çalışma olduğunu söyledi. Gün, bilançonun 100 milyar Euro'yu bulduğunu iddia ederken, 14 Aralık 2011 tarihine dikkatleri çekti. Bu tarihte Rusya'daki bir havaalanında gerçekleşen 11 milyon dolarlık operasyonu gündeme getiren ve 'bavul operasyonu' olarak hatırlanan gelişmenin İran, Rusya ve Türkiye ekseninde gerçekleştiğini iddia etti. 14 Aralık 2011'deki operasyonun Türkiye'den kara para aklama işlemi olduğunu iddia eden Gün, savcılığın bu iddiaları ayrıntılarıyla araştırdığını söyledi.

100 milyar Euroluk operasyonun, Türkiye tarihindeki en yüksek miktarlı yolsuzluk operasyonu olduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler