Türkiye Maarif Vakfı, hedeflerin uzağında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ’nün yurtdışındaki okullarına karşı “193 ülkeye gidin” talimatı verdiği Türkiye Maarif Vakfı, ilk 3 yılda 66 ülke ile sınırlı kaldı.

Yayınlanma: 21.02.2020 - 02:00
Türkiye Maarif Vakfı, hedeflerin uzağında
Abone Ol google-news

TBMM’de vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, “19 ülkedeki FETÖ iltisaklı 213 okulu devraldık” diye konuştu. 

ORTAKLAR BELLİ DEĞİL

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 3 yılda 1.2 milyar TL’ye yakın pay alan vakfın çalışmalarına muhalefet vekilleri tepki gösterdi. Yurtdışındaki çalışmaların devlet kontrolünde ve MEB eliyle yapılması gerektiğini vurgulayan muhalefet, vakfa yönelttikleri soru önergelerinin yanıtsız kaldığını belirtti. Türkiye’den 120 kurumla işbirliği yapıldığını ifade eden Akgün ise komisyon üyelerinin, “İşbirliği yapılan kuruluşlar hangileri” sorusuna “Daha sonra listeyi ileteceğiz” karşılığını verdi.   

ATATÜRK’E YER YOK

Toplantı öncesinde vekillere dağıtılan bilgi amaçlı broşürlerde ise Atatürk’e yer verilmemesi de tartışma yarattı. CHP ve İYİ Partili komisyon üyeleri vakfın çalışmalarının anlatıldığı broşürlerde Erdoğan’ın fotoğrafının bulunmasına karşın Atatürk’ün fotoğrafının olmamasına tepki gösterdi. 

Materyallerde Atatürk’ün unutulmasına ilişkin herhangi bir açıklama yapılamadı. Akgün ise vakfın okullarında yer alan Türkiye köşesindeki fotoğrafları göstermekle yetindi. Görsellerdeki panoların bir yanında Atatürk diğer yanında da Erdoğan’ın fotoğraflarının olması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler