'Türkiye kimyasal silah kullanmamıştır'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasına ilişkin iddialarla ilgili, "Türkiye kimyasal silah kullanmamıştır. Bu ancak Suriye'ye yakışır bir işlemdir" dedi.

'Türkiye kimyasal silah kullanmamıştır'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 19.03.2013 - 15:21

Danimarka yolculuğu öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularına yanıt veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, teröre çözüm sürecine ilişkin olarak "Akil adamlar konusunda çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, çözüm süreciyle ilgili olarak "Çözüm sürecine CHP ve MHP'nin katkısı yoktur. BDP'nin katkısının da ne kadar sağlıklı olduğunu göreceğiz. Pazarlığa yönelik hiçbir madde Meclis'ten çıkmaz. Şehidimizin kanını pazarlık konusu yapmayız" dedi.

Ergenekon'davasında savcının verdiği mütalaadaki ceza istemlerine ve özellikle İlker Başbuğ'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis istemine ilişkin fikri sorulan Erdoğan, soruyu "Talep edilen ceza noktasında düşüncem belli.  Bir yargı süreci var. Anamuhalefet ve yavru muhalefet kadar cesur değilim. Onlar anayasayı rahat çiğniyor. Bu konuda ne söylediysem aynı düşüncenin arkasındayım" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimyasal silah iddialarıyla ilgili olarak ise ''Türkiye bugüne kadar hiçbir zaman kimyasal silah kullanmak gibi bir durumun içerisine asla girmemiştir ve bizim envanterimizde de kimyasal silah yoktur. Bu ancak Suriye'ye yakışır bir işlemdir. Suriye kimyasal silahlarla kendi halkını vurmuştur, vurmaya da devam etmektedir'' iddiasında bulundu.

Başbakan Erdoğan, 4. Yargı Paketi'nin, KCK'ye ilişkin davalarla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını belirterek, ''Biz pazarlığa yönelik hiçbir maddeyi Parlamentodan çıkaramayız. Bunu bilmenizi isterim'' dedi.

Basına sızan İmralı tutanaklarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "İmralı tutanaklarıyla ilgili ne dedim. Medya ararsa bulur açıklar. Ne oldu? İş bize kalmadan açıklandı. Çaycıya-garsona gitti. Bizden çıktı dediler. Ama milletvekilinden çıkmadı dediler. Eğer araştırırsanız belki işin ucu oraya da dayanabilir. Ama her şeyi de benden istemeyin. Yazacağımız hatırata malzeme kalsın" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler