Türkiye 2014'ü böyle karşıladı (01.01.2014)

Yeni yıl tüm Türkiye'de kutlandı. İstanbul'da Taksim ve Nişantaşı, Ankara'da Kızılay Meydanı ve Güvenpark, İzmir'de ise Cumhuriyet Meydanı kutlamaların merkeziydi.

Türkiye 2014'ü böyle karşıladı (01.01.2014)
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 01.01.2014 - 13:57

İstanbul'da yeniyıl kutlamalarının bir numaralı adresi Nişantaşı oldu.    Yılbaşı kutlamaları için Nişantaşı'nın hemen hemen bütün sokakları ışıklandırıldı. Abdi İpekçi Caddesi'nde kurulan platformda yapılan canlı müzik eşliğinde eğlenen vatandaşlar, yağdırılan suni karın da tadını çıkardı. Gecenin sunuculuğu Cem Ceminay gerçekleştirdi. Saatler gece yarısını gösterdiği andan itibaren ise 25 dakika boyunca havai fişek gösterisi düzenlendi.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ


 Gecenin ev sahibi ve organizatörü Şişli Belediye'ye Başkanı Mustafa Sarıgül'de Nişantaşı'ndaydı. Sarıgül yeni yıl mesajında, "2014 yılı İstanbullumuzda Türkiye'mizde kin döneminin bittiği nefret döneminin bittiği, ötekisi olmayan anlayışın başladığı barış dönemi, özgürlük dönemi, cumhuriyet yılı olacak" ifadelerini kullandı.

 

Taksim Meydanı

Yeni yıl kutlamaları Taksim Meydanı'nda geçen yıllara göre sönük geçti. Taksim Meydanında sahne kurulmazken Gezi Parkı ve Taksaim Cumhuriyet Anıtı kapatıldı. Taksim ve İstiklal Caddesinde ise daha çok turistler gezdi. İstiklal Caddesinde bulunan mekanlarda eğlenen vatandaşların çıkışında caddede yoğunluk göze çarptı. Polis ekipleri Taksim Meydanında ve ara sokaklarda görev yaptı.

2014'ü köprüde karşıladılar
 
2014'ü Asya ve Avrupa arasında karşılamak isteyen vatandaşlar Boğaziçi Köprüsü'ne geldi. Saatler 00.00'a yaklaştığında bazı sürücüler Boğaziçi Köprüsü girişindeki emniyet şeridine park etti. Burada araçlarından inenler boğazı ve havai fişek gösterilerini izledi. Yeni yılı köprü üzerinde karşılayan vatandaşlar huzur,mutluluk ve sağlık dolu yıllar diledi.

Ankara

Başkent Ankara'da yeni yıl  kutlamalarının adresi Güvenpark ve Kuğulu Park oldu. Kuğulu Park'ta toplanan yüzlerce kişi yeni yıla coşkuyla girdi.

Kızılay'a gelen vatandaşlar, saatler gece yarısına yaklaştığında Güvenpark ve Kızılay Meydanı çevresinde toplandı.  Güvenpark'a gelen onlarca kişi dilek fenerlerini yakıp gökyüzüne bıraktı. Çankaya Belediyesi'nin Tunalı Caddesi Kuğulu Park'ta organize ettiği yılbaşı kutlamasına yüzlerce kişi katıldı.  Kutlamaya katılan başkentliler çalan müziklerle doyasıya eğlendiler. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ta bir konuşma yaparak başkentlilerin yeni yılını kutladı. Geri sayımla birlikte saatler 00.00'ı gösterdiğinde Ankaralı'lar meşaleler eşliğinde 2014 yılına girdi.


İzmir'de Teoman konseri

İzmir Cumhuriyet Meydanı'nında düzenlenen yeni yıl kutlamaları on binlerce İzmirliyi bir araya getirdi. Yeni yıl kutlamaları Teoman konseriyle doruğa çıkarken, havai fişek ve ışık gösterileri de nefes kesti. Ayrıca meydandaki bir konfeti makinası ile içinde tüp bulunan seyyar simit arabasında çıkan yangın kısa süreli panik yarattı. Alanı dolduran İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun `Gezi' olaylarını hatırlatması ve "Herkes için adalet ve barış istiyoruz" sözleri dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce kentin en önemli noktalarından biri olan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yılbaşı etkinliğine İzmirliler akın etti. Renkli ışıklarla donatılan meydana akın eden on binlerce İzmirli, yeni yılı burada karşıladı.

 
"Kızlı- erkekli toplandık yine"

Etkinlik kapsamında ilk olarak meydanda saat 20.30 sıralarında DJ Berna Öztürk sahne aldı. DJ Öztürk, alanı dolduran İzmirlileri coştururken, belediye ekiplerince bir apartmanın duvarına yansıttığı lazer gösterisi de dikkati çekti. Apartmanın duvarına lazerle yazıda "kızlı- erkekli toplandık yine", "kan ve nefret değil, sevgi ve dostluk istiyoruz" ve "herkes için adalet" yazısı alanı dolduranlarca alkışlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler