Tüm dualar barış için

Hz. İsa’nın doğum günü olan Noel, yurt genelinde Hıristiyan yurttaşlarca kutlandı.

Tüm dualar barış için
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 26.12.2013 - 09:50

İstanbul’daki Hıristiyan cemaati, başta Taksim’deki Saint Antoine Kilisesi, Santa Maria Draperis ve Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi kiliseleri başta olmak üzere birçok kilisede düzenlenen ayinlerle Noel’i kutladı. Saint Antoine Kilisesi’nde dün gerçekleştirilen ayine yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi. Noel ilahileriyle başlayan törende temsili bir bebekle Hz. İsa’nın doğuşu canlandırıldı. Türkçe, İngilizce ve İtalyanca duaların yapıldığı törende, İncil’den bölümler okundu. Ayine katılanlar mumlar yakarak dualar etti.

MARDİN Kırklar Kilisesi’ndeki ayini Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz yönetti. Ayinde korolar ilahiler okudu. Metropolit Özmen ve Akyüz, erkek ilahi grubu ile Süryanice ve Türkçe ilahi ve dualar okuyarak, ayine katılanları kutsadı. Ayin ve kutlamalara Müslümanlar ile Suriyeliler de katıldı.

İSKENDERUN Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’ndeki Noel ayinine, Hıristiyan yurttaşlar çocuklarıyla katıldı. Çocuklar Noel baba kıyafetli iki görevliden armağanlar aldı. Kilise Papazı Dimitri Yıldırım, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil savaş ve şiddete karşı barış isteklerini dile getirdiler.

ADANA Adanalı Hıristiyanlar, Hazreti İsa’nın doğumunu kutlamak için önceki akşam merkez Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi’ndeki Aziz Pavlus Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde bir araya geldi. Rahip Farancis Dondu’nun yönettiği yaklaşık 200 kişinin katıldığı Noel ayini, Bebekli Kilise’nin fotoğrafının basılı olduğu tişörtleri giyen 10 kişilik koronun seslendirdiği ilahilerle başladı. Rahip Dondu’ya Suriyeli çocuklar eşlik etti.

DİYARBAKIR Meryem Ana Kilisesi’nde papaz Yusuf Akbulut’un yönettiği ayinde kız ile erkek ilahi grupları Süryanice ve Türkçe dualar okudu. Papaz Akbulut, ayinde bütün Hıristiyan âleminin bayramını kutladığını belirtti. Daha sonra kiliseye gelenlere çörek ve şeker ikram edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon