TSK'den 'kriptolu cep telefonu' açıklaması

TSK'den 'kriptolu cep telefonları' ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "TÜBİTAK tarafından yapılan 'kriptolu cep telefonları' ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilişkisi bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

TSK'den 'kriptolu cep telefonu' açıklaması
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 27.02.2014 - 10:44

Genelkurmay Başkanlığı, "Devlet erkânı tarafından kullanılan; kriptosu, kripto anahtarları, yazılımı ve cihazın üretimi tamamen TÜBİTAK tarafından yapılan 'kriptolu cep telefonları' ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin hiç bir ilişkisi bulunmamaktadır" açıklamasında bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, bir gazetede; Devlet erkânının kullandığı Kriptolu Cep Telefonlarına ait anahtarların Genelkurmay Başkanlığına bağlı MUBİLDESKOM Elektronik Anahtar Üretim Merkezi'nde insan müdahalesi olmadan elektronik ortamda üretildiği iddiasının yer aldığı belirtilerek, "Devlet erkânı tarafından kullanılan; kriptosu, kripto anahtarları, yazılımı ve cihazın üretimi tamamen TÜBİTAK tarafından yapılan 'kriptolu cep telefonları' ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin hiç bir ilişkisi bulunmamaktadır" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon