TRT'de Suudi sansürü

Suudi Arabistan 29 yıl önce Kim Novak'ın filmini sansürledi. TRT'de yanlışlıkla sansürlü filmi yayınladı. TRT eski Genel Müdürü ise "Şimdi Türkiye'nin gittiği nokta da bu" dedi.

TRT'de Suudi sansürü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.12.2013 - 10:02

TRT eski Genel Müdürü Tunca Toskay, 29 yıl önce Suudi Arabistan'ın ünlü aktrist Kim Novak'ın filmini sansürlediğini ve TRT'nin de yanlışlıkla bu filmi gösterdiğini açıklayarak '' Şimdi Türkiye'nin gittiği de bu nokta'' dedi.

TRT'de yayınlanan ve açık sahneleri makaslanınca tartışma konusu olan Kim Novak'ın  ''Yasak Aşk'' adlı filmini, TRT'nin değil Suudi Arabistan'ın sansürlediği ortaya çıktı.. O dönem TRT Genel Müdürü olan Tunca Toskay, bu konudaki detayları TBMM'de anlattı. MHP milletvekili Toskay, ''Filmi biz değil Suudi Arabistan kesmiş'' diyerek 1984 yılında yaşanan olayla ilgili şunları söyledi:

''Bu konu Türkiye'nin nereye gittiği açısından ibret verici bir durumdur. TRT Genel Müdürüyüm, bir gün 'Yasak Aşk' adlı film yayınlandı. Başrolde Kim Novak var, ertesi gün basında kıyamet koptu. Araştırdık, filmin master bandı bize Suudi Arabistan’dan gelmiş. Aslında filmin üzerine bir yayın kuruluşu işlem yaptığı zaman kopyasını çıkarır kopyasında yapar ama Suudiler tembelliğe kaçmışlar. Master bandı kesmişler kendilerine göre, bize de oradan direkt geldiği için arkadaşlar olduğu gibi yayına vermişler, Yasak Aşk filminde kadınla erkeğin eli birbirine değmeden film bitti. Şimdi Türkiye'nin gittiği nokta bu''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon