Tramvay’da okuma yolculuğu

Samsun’da üniversite öğrencileri kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla tramvayda kitap okuyarak yolculuk etti.

Yayınlanma: 28.02.2020 - 10:30
Abone Ol google-news

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bir Projem Var Topluluğu tarafından, kitap okumanın önemine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Samsun Tramvayı’nda kitap okuma etkinliği yapıldı.


Kitap okuma oranlarının artırılması ve toplumu bu yönde teşvik etmek amacıyla otuza yakın üniversite öğrencisi Eğitim Fakültesi tramvay durağından Tekkeköy Tramvay İstasyonu’na kadar kitap okuyarak seyahat etti. Öğrenciler, ünlü yazar ve şairlerden alıntılar yaparak hazırladıkları pankartları da travmvayda taşıdı. Etkinlik hakkında bilgi veren üniversite öğrencisi Zeynep Şuğra Kabataş “Üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü arkadaşlarımızla beraber sosyal sorumluluk adına projeler gerçekleştiren bir kültür sanat topluluğuyuz. Türkiye’deki kitap okuma oranının artması için tramvayda gönüllü arkadaşlarımızla beraber kitap okumaya karar verdik. İnsanları kitap okumaya teşvik etmek istiyoruz. Amacımız toplumda bir farkındalık oluşturmak” dedi.


Gönüllülerden Sefa Çeçen ise, “Daha önce de Samsun’da bazı okullarda kütüphane kurmak, boyasını yapmak ve mesleki atölyeler düzenlemek şeklinde projeler yaptık. Daha önce bu etkinliğimizi sahilde yapmıştık” dedi. Öğrenciler, etkinlik sonunda yanlarında getirdikleri kitapları diğer yolculara hediye etti. SAMSUN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler