Trakya'da İnce coşkusu: Tamam be ya!

Çok sayıda belediye başkanı ve milletvekilinin katıldığı Kırklareli ve Tekirdağ mitinglerinde, CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce büyük kalabalıklara konuştu.

Yayınlanma: 18.05.2018 - 21:16
Abone Ol google-news

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharremi İnce açıklandıktan sonra ilk mitingini Edirne’de yapmıştı. Trakya’nın geri kalan iki ilindeki seçmenleri ile de dün buluştu. İlk durağı Kırklareli olan İnce, programını cuma namazına göre ayarladığı için miting saat 11.00’de başladı. İnce, alana girdiğinde alanda ciddi boşluklar vardı. Ancak köylerden gelenler dalga dalga dört bir yandan alana girince bir metrekarelik bile boş yer kalmadı. Kırklareli’nin nüfusunun 100 bin olduğunu unutan yandaş medya miting zayıf geçti diye yayınlara başladı. 100 bin nüfusun 3’te biri zaten alandaydı. Miting bittiğinde bile hala köylerden akın akın gelenler mitingin bittiğini görünce üzüntüye kapıldılar. Bir yaşlı amca beraber geldiği yol arkadaşına “Ben sana dedim be ya çabuk gidelim diye. Sen tutturdun ki çabuk bitmez be ya adam televizyonda görüyorum üj bej saat konuşuor be ya” dedi.

‘En az 20 vekil var’

Cuma namazını Kırklareli’nde kılan İnce’nin ikinci durağı Tekirdağ oldu. Her iki ilde de İnce konuşmasına kendisine yer vermeyen medya kuruluşlarına çatarak başladı. Önceki gün bir yazarın, “CHP Genel Merkezi İnce’yi yalnız bırakıyor” iddiasına karşılık “Vicdansız, insafsız, kim dedi bunu sana? Bakın burada en az 20 milletvekili var” derken hemen yanımızda duran Gürsel Tekin, “ Fazla fazla Muharrem ne 20’si. 50, en az 50 tane milletvekili var burada” dedi ve ekledi: “Biz yol arkadaşıyız, yan arkadaşı değiliz ki.” İnce, Kırklareli’nde Erdoğan’a, “Köprü yaptın da sen hiç Alpullu Şeker Fabrikası gibi bir tane şeker fabrikası yaptın mı” dediğinde meydan yıkıldı. İnce “Biz iktidara gelirsek o şeker fabrikalarını geri alacağız diye de kalabalığın yüreğine su serpti.

‘Maho ağa’ alkışlandı

Kırklareli’nden çıkılıp Tekirdağ’a gelindiğinde muhteşem bir meydan karşıladı İnce’yi. Bu meydan da hem Deniz Baykal’ı hem Erdal İnönü’yü hem Kemal Kılıçdaroğlu’nu izlemiş biri olarak söylemeliyiz ki bu miting Kılıçdaroğlu’nun ilk seçildiği 2010 referandumundaki meydan kadar kalabalıktı. Tekirdağ meydanında kalabalığın İnce’nin konuşmasında en en çok alkışladığı bölüm, Tayyip Erdoğan’ı Şener Şen’in filmindeki ‘Maho Ağa’ya benzetmesi oldu. İnce Kırklareli’nden farklı olarak Tekirdağ konuşmasında “Arkadaş güya dünya lideri ama ABD’nin Ankara’da bir yıldan beri büyükelçisi yok. Dünya liderini tanımıyorlar yani. Katiplik düzeyinde temsil ediliyor ABD. Biz geldiğimizde dış politikamız medyatik değil, meydana yönelik değil, Mustafa Kemal’in onurlu ve bağımsız dış politikası olacak” dedi. Erdoğan’ın kime “eyy” dediyse o ülkeden bir şeyler alarak rüşvetle arayı düzelttiğini söyleyen İnce, öğrencilere yönelik vaatlerini sıralırken de ODTÜ’ye polis girmesi olayı ile ilgili yaptığı espri kalabalığı güldürdü. İnce, “500 polisle ODTÜ’ye giremezsiniz diye söyledim. ODTÜ’ye 500 polisle girilmez 500 puanla girilir” diye konuştu. Mitinglere çok sayıda belediye başkanı ve milletvekili de katılarak İnce’ye destek oldu. Bu arada Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, yolda trafik kazası geçirdi. Kafasına hastanede 10 dikiş atıldı. Selin Sayek Böke de koltuk değnekleriyle her iki mitinge de katılarak İnce’ye destek verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler