TPAO Shell ile yarın masaya oturacak
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve İngiliz enerji devi Shell, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde petrol ve doğalgaz aranması konusunda işbirliği için yarın masaya oturacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılacağı törende, TPAO ile Shell, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde arama, üretim ve paylaşım anlaşması imzalayacak. Anlaşma kapsamında, TPAO'nun Antalya açıklarında başlatmış olduğu sismik aramalara anlaşma sonrasında Shell ile birlikte devam edilecek. Sismik aramaların tamamlanmasının ardından veriler ışığında sondaj faaliyetlerine geçilecek.
Sondaj faaliyetine geçilmesi durumunda tüm masraflar Shell tarafından karşılanacak. Sondaj yapacak platform da yine şirket tarafından temin edilecek. Sondaj sonucunda petrol veya doğalgaz bulunursa yüzde 50-50 iki şirket tarafından paylaşılacak.

En Çok Okunan Haberler
-
'Savcının gönderdiği yazılarda var bu...'
-
Bahçeli işareti çaktı, İBB toptan ‘içeri’?
-
'Erdoğan ve yakınları rahat olsun'
-
MetroPOLL'den kritik 'ekonomi' anketi
-
AKP'den 'İmamoğlu' ve 'kayyum' çıkışı
-
Bilal Erdoğan’dan net yanıt!
-
Festival alanına araçla daldı!
-
İstanbul'da bu restorana dikkat: 'Kalp' tespit edildi!
-
'Yeni TFF Başkanı hayırlı olsun'
-
AYM iptal ediyor, iktidar teklif üzerine teklif sunuyor