TİB'e 290 yeni personel

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'yla (TİB) ile ilgili yasa teklifiyle TİB'in personel sayısı da arttırılıyor.

TİB'e 290 yeni personel
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.02.2014 - 12:55

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'yla (TİB) ile ilgili yasa teklifiyle TİB'in personel sayısı da arttırılıyor. Yasa teklifi, kurumun yüzde 20'si kadar geçici personel istihdamı öngörüyor.

Sansüre yol açılacağı ifade edilen TİB düzenlemesinde dikkat çeken ayrıntı TİB kadrosunun arttırılacak olması. Ancak bu kadroya ‘geçici personel’ sıfatıyla atama yapılacak olması da tartışmaları beraberinde getiriyor. Yasa teklifine göre TİB’e mevcut personelin iki katı atama yapılacak.

Yaklaşık 190 personeli olan TİB için yasa teklifinde ‘Kurumu personelinin yüzde 20’si kadar geçici personel istihdamı imkanı da getirildi. Ancak teklifte başkanlık olan TİB değil, kurum olarak geçen BTK’nın personel sayısı dikkate alınıyor. Bu durumda 850’nin üzerinde personeli olan BTK’nın yüzde 20’si kadar TİB’e atama yapılabilecek. Ataması yapılacak personel ise geçici olarak istihdam edilecek ve güvenlik ile ilgili birimlere atanacak. Görevlendirilecek olan personelin ise geçici olarak atanmasının bir güvenlik sorunu da yaratabileceği belirtiliyor. TİB tarafından yapılan güvenlik gerektiren işlerin alınan 170 geçici personel ile yapılacak olmasının ciddi güvenlik açıklarını beraberinde getireceği ifade ediliyor. İddiaya göre daimi ve önemli işler, sorumlulukları bile tartışmalı olan bu personellere yaptırılabilecek. Yetkili kaynaklar, geçici personel imkanının kaldırılmasının zorunlu olduğuna değiniyor.

45 YENİ KADRO

Geçici personel dışında TİB’e 45 yeni kadro da açılacak. Ayrıca aylık 15 bin lira maaşla 75 sözleşmeli personel de alınacak. Yetkili kaynaklar TİB Başkanı’nın komisyonda bu rakamları sorulan sorulara rağmen doğru olarak vermediğini, yüzde 20’den kastın kurum personelinin yüzde 20’si olduğunu bildiği halde bunu sanki başkanlığın personel sayısının yüzde 20’si gibi yansıttığını ve Plan Bütçe komisyonu üyelerinin yanıltıldığını ifade ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler